Snoepen is slecht voor de tanden

nieuws Het meeste snoep is slecht voor de tanden.
- Kies bij voorkeur suikerarm of suikervrij snoep
- kies geen snoep dat op de tanden blijft plakken (zoals toffees);
- Snoep waar je ‘heel’ lang mee doet (zoals lollies en zuurtjes) is ook minder geschikt. Hetzelfde geldt voor een rolletje of zakje snoepje waarvan het kind blijft eten.
Veel belangrijker dan het soort snoep is het aantal keer per dag dat je snoept. Telkens wanneer je suiker eet, treedt er een schadelijke zuurstoot op wardoor het tandglazuur tijdelijk zachter wordt. Indien dit vaak gebeurd met korte intervallen, waardoor het glazuur zich niet kan herstellen, wordt het tandglazuur op de duur aangetast en kan tanderosie optreden. Daarom eet je een snoepje best direct na de maaltijd. Je kan ook beter één keer 4 snoepjes geven in plaats van ieder uur een snoepje. Dit geldt overigens ook voor frisdranken, fruitsap, yoghurtdrankjes en andere zoete drankjes.
En vergeet natuurlijk ook niet om tweemal per dag de tanden te poetsen, ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapengaan.

Verzeker je glimlach op verzekerjeglimlach.be


Laatst bijgewerkt: december 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram