Tandartsen ontwikkelen computerspel voor kansarme kinderen

nieuws Het Verbond van Vlaamse Tandartsen (VVT) heeft een computerspelletje voorgesteld dat kansarme kinderen uit de lagere school moet helpen aan een beter gebit. Kansarme kinderen zijn een moeilijk te bereiken doelgroep op vlak van mondhygiëne. Daarom startte het Verbond de sensibiliseringscampagne KYS.
KYS is een groengekleurd buitenaards wezentje dat de kinderen spelenderwijs de knepen van de mondhygiëne bijbrengt. Eerder was het al te zien in een reizende tentoonstelling en bordspel die, onder leiding van een tandarts, 68 Vlaamse scholen aandeden. KYS heeft nu ook zijn eigen test en computerspel (www.kys.be ).
Met een raket vliegt de speler al dobbelend van planeet tot planeet om uiteindelijk te arriveren op de "tandplaneet". Naargelang het aantal juiste antwoorden op de vragen die de speler op elke planeet krijgt, verzamelt hij punten of tandenborstels in zijn beker. Er zijn ook aangepaste spelniveaus voor volwassenen en voor meerdere spelers. Welke score je behaalt, hangt niet alleen af van je kennis, maar ook van je eigen eetpatroon, mondhygiëne of controlebezoeken aan de tandarts.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram