Kinderen poetsen hun tanden niet graag elektrisch

nieuws Nederlandse jongeren houden er niet van hun tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Dit blijkt uit onderzoek door Aquafresh onder 1000 inwoners van Nederland en België.
Ongeveer 83 procent van de jongeren onder de twintig jaar geeft de voorkeur aan de ouderwetse tandenborstel. Onder de rest van de ondervraagden was ook een voorkeur voor poetsen met de hand. In Nederland heeft 41 procent een handtandenborstel. In België is de borstel in 53 procent van de badkamers te vinden. Eén op de vijf (20 procent) van de ondervraagden geeft aan zowel een elektrische- als een handtandenborstel te gebruiken voor wittere tanden.
Uit het onderzoek bleek verder dat de populariteit van mondwater toeneemt. Van de Nederlanders gebruikt 15 procent dagelijks mondwater, tegenover 8 procent in België. In totaal spoelt 53 procent van de Belgen wel eens met mondwater. In Nederland is dit 44 procent.


Laatst bijgewerkt: maart 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram