Meer dan de helft van de Belgen gebruikt kauwgom voor de mondverzorging

nieuws Uit een enquète van het kauwgommerk Sportlife 100 blijkt dat Belgen veel belang hechten aan de mondhygiëne (90%). 94% beweert dagelijks zijn tanden te poetsen, 53% twee of meer keer daags. Zelfs wanneer het onmogelijk is - op het werk of na een etentje in het restaurant - om even de tandenborstel boven te halen, zal meer dan twee derde van de Belgen toch een manier vinden om zijn tanden te verzorgen: 56% grijpt op dat moment namelijk terug naar de kauwgom om zijn tanden te verzorgen. Er wordt steeds vaker naar kauwgom gegrepen om tanden en het gebit tussentijds te verzorgen.
Elke tandverzorgende kauwgom bevat een zeker percentage xylitol. Dit is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in allerlei vruchten, bessen en groenten. Dit bestanddeel beschermt de tanden tegen gaatjes door de zuurstoot die optreedt in de mond als gevolg van het eten van suiker, te stoppen waardoor het aantal bacteriën dat gaatjes veroorzaakt aanzienlijk afneemt. Bovendien heeft xylitol een remineraliserende werking waardoor het aangetaste tandglazuur wordt hersteld.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram