Welke elektrische tandenborstel koopt u het best?

123-elektr-tandenborstel-2-170-102.jpg

nieuws Er zijn verschillende types van elektrische tandenborstels te koop. Let bij aankoop op volgende punten.

1. Koop bij voorkeur een oscillerend-roterende tandenborstel (ronddraaiend heen- en weergaand).
De opzetborstels hebben een kleine ronde borstelkop. Onderzoek toont aan dat elektrische tandenborstels met een oscillerende-roterende technologie effectiever zijn en beter tandplak verwijderen dan een handtandenborstel.

Aan de nieuwste roterende borstels is een pulserende techniek toegevoegd. Hierbij beweegt de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe. Zo komen de borstelharen beter tussen de tanden en kiezen.
Een sonische tandenborstel (zijwaarts heen- en weergaand) heeft de vorm van een handtandenborstel. De poetstechniek lijkt sterk op die van de gewone tandenborstel. De borstel beweegt snel heen-en-weer en maakt een zijwaartse borstelbeweging. Hiervan is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat ze beter reinigen dan gewone handtandenborstels. Een belangrijk voordeel is wel dat de borstel automatisch de juiste poetsbeweging voor u maakt.

2. Koop bij voorkeur een oplaadbare elektrische tandenborstel
Ze functioneren beter dan de varianten op batterijen. Die maken een beperkt aantal poetsbewegingen en de kracht van de batterij is gering. Een tandenborstel op batterijen is wel handig op reis.

3. Koop een tandenborstel met een timer
Vrijwel alle accugeladen elektrische tandenborstels hebben een timer. Dat is handig, want dan krijgt u na twee minuten poetsen een signaal dat u lang genoeg heeft gepoetst. Sommige borstels geven na dertig seconden een signaal, zodat u weet dat u van vlak kunt wisselen.

4. Belangrijk is dat de borstelkop niet te groot is zodat de borstel overal goed bij kan komen. Vraag uw tandarts om advies.

5. Kies een elektrische tandenborstel in functie van de leeftijd. Er zijn speciale elektrische tandenborstels en opzetborstels voor kinderen. Die zijn kleiner en daarom beter geschikt voor de kindermond.

6. Gebruik een borstel met zachte haren Vervang deze zodra de haren uit elkaar gaan staan en buiten de borstelkop uitsteken. Vervang het kopje alleszins na drie maanden.

Bronnen
www.tandarts.be/
http://allesoverhetgebit.nl/mondgezondheid/elektrisch-poetsen
www.ivorenkruis.nl
www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/verzorging/elektrische-tandenborstel/extra/handtandenborstel-of-elektrisch/


Laatst bijgewerkt: maart 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram