internet en apps

Stress door controle op computergebruik

nieuws 4/05/2008

Werkgevers die hun personeel in de gaten houden via zogeheten ict-surveillance, doen meer kwaad dan goed. Werknemers kunnen last krijgen van stress- en angstgevoelens. Ook kan het verzuim toenemen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

GSM verstoort slaap

nieuws 19/02/2008

Een mobiele telefoon op het nachtkastje kan tot verlies van essentiële slaap leiden. Dat blijkt uit onderzoek van het Zweedse Karolinska Institute uitgevoerd in opdracht van GSM-producenten.

lees meer »

Consumentenbedrog in de gezondheidssector

dossier 30/11/2006

We overlopen een aantal gevaarlijke praktijken in de gezondheidssector. Namelijk: elektrostimulatie, vermageringsproducten, light-dieten, goedkope medicijnen op het internet, holistische therapeuten...uitkijken blijft de boodschap!

lees meer »

Laptop op schoot bedreigt sperma

nieuws 10/12/2004

Jongens en jonge mannen gebruiken hun laptop het best niet op hun schoot. Want van zitten met de computer op schoot warmt de balzak op, en van zo'n opwarming is bekend dat ze de vruchtbaarheid aantast.

lees meer »

Hartbewaking op afstand

nieuws 25/11/2002

In Rotterdam houdt de dienstdoende cardioloog zijn patiënten sinds kort op afstand in de gaten. Met draadloze zakcomputers zijn alle benodigde gegevens in een mum van tijd voorhanden. Vierentwintig uur per dag.

lees meer »

Helft van de Belgische surfers zoekt medische informatie op het net

nieuws 20/06/2002

Medische informatie wordt frequent geraadpleegd op het internet, zo blijkt uit een studie van het onderzoek- en advieskantoor InSites Consulting. Niet minder dan vijftig procent van de Belgische internetgebruikers ging al op zoek naar medische informatie op het web. Informatie rond chronische ziektes wordt het meest regelmatig opgezocht, in eerste instantie door mensen die zelf aan een chronische ziekte lijden of door de zogenaamde ‘care-givers’: zij die een chronisch zieke in hun onmiddellijke omgeving hebben.

lees meer »

Internettherapie kan waardevol zijn

nieuws 9/02/2002

Steeds meer Nederlanders kiezen voor interntherapie. Online therapie is toegankelijk, goedkoop en makkelijk vanuit huis te volgen. Voor het slagen ervan moet echter wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

lees meer »

Ribbeldijen door de computer

nieuws 1/11/2001

Het is een fenomeen dat wereldwijd de kop opsteekt maar vooral bekend is in ... België. Door de nabijheid van computerkabelverbindingen wordt de onderhuidse vetlaag dunner.

lees meer »

Slimme autofocus-bril op komst

nieuws 31/08/2001

Sterkere bril nodig? Binnen pakweg een decennium moet u daarvoor misschien alleen nog op enkele knopjes duwen om de computer in uw bril nieuwe instructies te geven.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram