Ribbeldijen door de computer

nieuws Het is een fenomeen dat wereldwijd de kop opsteekt maar vooral bekend is in ... België. Door de nabijheid van computerkabelverbindingen wordt de onderhuidse vetlaag dunner. Die bekabeling loopt dikwijls onder het draagvlak van een bureel, net boven de benen dus. De vetcellen worden als het ware locaal afgeslankt door de electromagnetische velden die worden opgewekt. Dat geeft het beeld van "indeukingen" in de dijen, wetenschappelijk heet dit 'lipoatrophia semicircularis'. Het komt uitsluitend voor aan de strekzijde van de benen en is pijnloos. Het kan esthetisch bijzonder storend zijn.
Deze 'putten' zouden vooral voorkomen in nieuwe kantoorgebouwen met krachtige computerlinks. De meeste slachtoffers klagen eveneens van vermoeidheid. Het opvolgen van enkele "slachtoffers" die uit het werkmilieu werden verwijderd toont dat de vetcellen meestal wel terug recuperen en terug 'dikker' kunnen worden waardoor de "ribbeldijen" terug vlak worden.


Laatst bijgewerkt: oktober 2001
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram