Online verkoop medicijnen in Duitsland toegestaan

nieuws De Duitse overheid heeft een wetswijziging aangekondigd die het mogelijk maakt om medicijnen op recept via internet te verkopen.

De nieuwe wet wordt waarschijnlijk nog voor het eind van het jaar goedgekeurd, aldus Dr. Gerhard Schorn van het Duitse ministerie van Volksgezondheid, Farmaceutische Zaken. De Duitse apothekers zijn niet blij met het voorstel.

De aankondiging van Schorn maakt een einde aan de maandenlange bezwaren van de Duitse apothekers. Zij zijn bang dat het online verkopen van medicijnen zal leiden tot een wijdverspreide overdosering, te late leveringen, onjuist gebruik van medicijnen en het gebruik van medicijnen van slechte kwaliteit.

De Duitse minister van Volksgezondheid, Ulla Schmidt had al eerder aangekondigd de online verkoop van medicijnen te willen legaliseren, om zo de medicijnprijzen te verlagen. De Duitse apothekers hebben hoge marges op medicijnen. Daardoor behoren de prijzen in Duitsland tot de hoogste van Europa.
Minister Schmidt zei tevens dat Duitsland de verkoop moet toestaan, om in lijn te blijven met de andere Europese landen die online verkoop van medicijnen al wel toestaan.

Volgens woordvoerster Barbara Schuck van de BVDA zullen de apothekers er alles aan doen om legalisatie van online apotheken te voorkomen. "De verkoop van voorgeschreven medicijnen via internet is nog niet legaal, en wij vinden dat dat zo moet blijven, vooral vanwege de veiligheid.”
Bron: Medisch Vandag


Laatst bijgewerkt: maart 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram