beten en steken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Teken: let er op

nieuws 13/07/2022

Teken zijn kleine, op spinnetjes lijkende insecten tussen de 1 en 3 mm groot ze zitten voornamelijk op struikgewas en hoog gras, waar ze wachten op een voorbijkomend dier of mens.

lees meer »

Eerste hulp bij een tekenbeet

nieuws 12/11/2019

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, die door een bacterie wordt veroorzaakt. Door een tekenbeet kan die bacterie in het lichaam terechtkomen.

lees meer »

Hoe Dengue of knokkelkoorts) vermijden?

nieuws 18/01/2021

Dengue (of knokkel is een ernstige virusinfectie die wordt overgedragen door een mug die in tegenstelling tot de malariamug overdag steekt en ook in een stedelijke omgeving voorkomt.

lees meer »

Bedwantsen bezig aan comeback

nieuws 17/10/2019

De laatste jaren lijkt de bedwants bezig aan een comeback. In Europa was de soort zeldzaam maar hij wordt weer vaker gesignaleerd, zo meldt het Nederlandse RIVM in het Infectieziektenbulletin.

lees meer »

Dengue-epidemie op Franse Antillen

nieuws 22/08/2019

Op de Franse vakantie-eilanden Guadeloupe, Martinique en Saint-Martin woedt momenteel een Dengue-epidemie. Op beide eilanden samen zijn sinds begin dit jaar reeds meer dan 40.000 mensen besmet. Toeristen worden opgeroepen om zich te beschermen tegen muggenbeten.

lees meer »

Ziekte van Lyme neemt toe

nieuws 30/06/2022

Volgens een onderzoek van het Nederlandse RIVM neemt de ziekte van Lyme in Nederland toe. De beet van een teek kan een bacterie overbrengen die de ziekte van Lyme veroorzaakt.

lees meer »

Tijgermug rukt op in Europa

nieuws 10/05/2019

Bepaalde ziektebeelden die tot nu toe alleen in tropische gebieden voorkwamen, kunnen zich dankzij de tijgermug ook in Zuid-Europa en zelfs in België en Nederland voordoen.

lees meer »

Onrust over Tijgermug (Aedes albopictus)

dossier 12/05/2021

De tijgermug (Aedes albopictus) is een mug die van oorsprong uit zuidoost-Azië komt. Met de import van allerlei goederen is het volgens experts slechts een kwestie van tijd voor de mug zich ook in België en Nederland zal vestigen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Muggen houden van 'zoet bloed'

  • Juist
  • Fout