beten en steken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Teken: let er op

nieuws 13/07/2022

Teken zijn kleine, op spinnetjes lijkende insecten tussen de 1 en 3 mm groot ze zitten voornamelijk op struikgewas en hoog gras, waar ze wachten op een voorbijkomend dier of mens.

lees meer »

Bedwantsen bezig aan comeback

nieuws 17/10/2019

De laatste jaren lijkt de bedwants bezig aan een comeback. In Europa was de soort zeldzaam maar hij wordt weer vaker gesignaleerd, zo meldt het Nederlandse RIVM in het Infectieziektenbulletin.

lees meer »

Dengue-epidemie op Franse Antillen

nieuws 22/08/2019

Op de Franse vakantie-eilanden Guadeloupe, Martinique en Saint-Martin woedt momenteel een Dengue-epidemie. Op beide eilanden samen zijn sinds begin dit jaar reeds meer dan 40.000 mensen besmet. Toeristen worden opgeroepen om zich te beschermen tegen muggenbeten.

lees meer »

Ziekte van Lyme neemt toe

nieuws 30/06/2022

Volgens een onderzoek van het Nederlandse RIVM neemt de ziekte van Lyme in Nederland toe. De beet van een teek kan een bacterie overbrengen die de ziekte van Lyme veroorzaakt.

lees meer »

Tijgermug rukt op in Europa

nieuws 10/05/2019

Bepaalde ziektebeelden die tot nu toe alleen in tropische gebieden voorkwamen, kunnen zich dankzij de tijgermug ook in Zuid-Europa en zelfs in België en Nederland voordoen.

lees meer »

Onrust over Tijgermug (Aedes albopictus)

dossier 12/05/2021

De tijgermug (Aedes albopictus) is een mug die van oorsprong uit zuidoost-Azië komt. Met de import van allerlei goederen is het volgens experts slechts een kwestie van tijd voor de mug zich ook in België en Nederland zal vestigen.

lees meer »

Chikungunya koorts in Italië

nieuws 10/05/2019

Sinds begin juli woedt er een epidemie van de tropische Chikungunya koorts in het noordoosten van Italië in de omgeving van Ravenna. Tussen juli en september werden meer dan 200 gevallen vastgesteld.

lees meer »

Woelmuizen verspreiden hantavirus

nieuws 10/05/2019

Artsen in Antwerpen en Limburg signaleerden deze zomer veel patiënten die besmet zijn met het hantavirus. Tot nu toe kwam deze ziekte vooral in de Ardennen voor.

lees meer »

Aantal besmette teken neemt sterk toe

nieuws 10/05/2019

Het aantal teken dat is besmet met de Borrelia-bacterie neemt sterk toe. Een beet van een besmette teek kan bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken, die bij onvoldoende behandeling tot artritis en neurologische klachten leidt.

lees meer »

Toename van ziekte van Lyme

nieuws 10/05/2019

Volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is er een toename van met de ziekte van Lyme besmette teken.

lees meer »

Meeste gevaarlijke teken in de duinen

nieuws 10/05/2019

Pas op in de duinen, want daar zitten de gevaarlijkste teken. De duinteken blijken het vaakst besmet met de borrelia bacterie, die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Een tekenbeet kan gevaarlijk zijn omdat er in het speeksel van de teek een bacterie aanwezig kan zijn

  • Juist
  • Fout