beten en steken

Geen muggenmelk met DEET in handbagage

nieuws 15/03/2022

Reizigers op Brussels Airport (Zaventem) kunnen dezer dagen voor een verrassing komen te staan. Antimuggenproducten met het bestanddeel DEET mogen niet meer in de handbagage en verdwijnen bij de controle in de afvalbak.

lees meer »

De vijf stappen van wondverzorging

nieuws 11/05/2021

U bent gevallen met de fiets, u hebt zich in de vinger gesneden of bent gebeten door een hond… De verzorging van een wond moet op een correcte manier gebeuren, want via een open wond hebben verschillende soorten microben zoals bacteriën, schimmels en virussen onbeperkt toegang tot het organisme

lees meer »

Wat te doen tegen een slangenbeet?

nieuws 13/07/2022

Ernstige slangenbeten komen relatief weinig voor. Gifslangen komen vooral voor in Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Australië. De kans op een beet door een gifslang is klein. Een slang valt pas aan als hij in het nauw is gedreven,

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Voorzichtig met vleermuizen

nieuws 22/06/2015

Een inwoner van het Groothertogdom Luxemburg werd een tijd geleden ’s nachts gebeten in zijn slaapkamer door een vleermuis. De vleermuis is op het bed gevallen of neergestreken naast het gezicht van de slaper.

lees meer »

Gebruik een auto-injector bij een allergische reactie

nieuws 13/08/2019

Bij mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld een wespen- of bijensteken of voor bepaalde voedingsmiddelen en die het risico lopen op een ernstige allergische reactie moeten altijd een auto-injector of noodpen met adrenaline bij zich hebben om zich zelf te kunnen inspuiten.

lees meer »

Groot deel malariapillen is nep

nieuws 13/07/2022

Ongeveer een derde van de malariamiddelen verkrijgbaar in Zuidoost-Azië en Sub-Sahara-Afrika is vervalst en/of van slechte kwaliteit en onvoldoende werkzaam.

lees meer »

Malariamug gevoelig voor zweetvoeten

nieuws 13/05/2021

Malariamuggen gebruiken de kooldioxide in uitgeademde lucht om van veraf mensen op te sporen. Eenmaal dicht bij hun gastheer verandert de koers van de muggen richting voeten.

lees meer »

Hoe Dengue of knokkelkoorts) vermijden?

nieuws 18/01/2021

Dengue (of knokkel is een ernstige virusinfectie die wordt overgedragen door een mug die in tegenstelling tot de malariamug overdag steekt en ook in een stedelijke omgeving voorkomt.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram