bacteriën

Is bio gezonder?

Is bio gezonder?
nieuws 7/08/2013

Dat is alleszins de overtuiging van veel mensen. Uit recent onderzoek aan de universiteit van Wageningen blijkt dat veel consumenten biologische producten gebruiken omdat ze er vanuit gaan dat deze gezonder zijn dan gangbare.

lees meer »

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

De vieste plekken in de keuken

De vieste plekken in de keuken
nieuws 26/06/2013

Het aanrecht en de kookplaat schoonmaken en af en toe de koelkast een sopje geven lijkt misschien genoeg om je keuken schoon te houden, maar wat denk je van het messenblok of de blikopener?

lees meer »

Gefermenteerde zuivelproducten

dossier 19/06/2013

In onze darmen leven zo’n 100.000 miljard bacteriën van wel 400 verschillende soorten. Daaronder zitten zowel nuttige als schadelijke bacteriën. Samen noemen we ze de darmflora.

lees meer »

Contant geld: een haard van bacteriën

nieuws 13/05/2013

Het contante geld dat door uw handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van MasterCard.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Tips om te kunnen bijten

dossier 22/04/2013

Wie komt er graag bij de tandarts? Dat zullen er niet veel zijn. Voorkomen is beter dan genezen geldt dus zeker ook voor problemen met het gebit. Kan de voeding hierin een rol spelen? Ja.

lees meer »

Kiemgroente: altijd verwarmen

nieuws 20/03/2013

Scheuten of kiemen zijn de laatste jaren populair geworden, onder meer omdat ze vaak worden gebruikt in de vegetarische en macrobiotische keuken.

lees meer »

Vaccin tegen vroeggeboorte?

nieuws 24/11/2012

Aan de universiteit van Maastricht is een onderzoek gestart naar het verband tussen periodontitis (ontsteking van het tandwortelvlies) en vroeggeboorte.

lees meer »

Antibiotica: hoe gebruiken?

Antibiotica: hoe gebruiken?
nieuws 18/11/2012

Veel mensen die antibiotica moeten nemen, gebruiken die verkeerd. Ze stoppen vroegtijdig van zodra ze zich beter voelen of verminderen de dosis omdat ze ‘te sterk’ is.

lees meer »

Houd uw weerstand op peil

nieuws 6/11/2012

Om zich te wapenen tegen een verkoudheid en andere winterse kwaaltjes nemen veel mensen extra vitamines of andere voedingssupplementen die hun weerstand zouden verhogen.

lees meer »

Mineraalwater bevat weinig mineralen

nieuws 13/08/2012

Mineraalwater is helemaal niet zo rijk aan mineralen. In veel gevallen bevat het fleswater zelfs minder mineralen dan gewoon kraanwater, zo dat je net zo goed kraanwater kunt drinken.

lees meer »

De ziekte van Lyme: Een onderschat probleem

nieuws 9/04/2012

Uit een onderzoek van de Nederlandse Ombudsman blijkt dat de ziekte van Lyme in de praktijk moeilijk te diagnosticeren en - zeker wanneer een patiënt laat gediagnosticeerd wordt - moeilijk te behandelen.

lees meer »

Honing voorkomt wondinfecties

nieuws 8/04/2012

Nieuw onderzoek aan de universiteit van het Britse Cardiff, bevestigt dat wondbehandeling met honing ernstige wondinfecties door bacteriën kan voorkomen én ook kan genezen.

lees meer »
Wat denk jij?

TBC of tuberculose wordt veroorzaakt door het tuberculosis virus.

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram