bacteriën

Listeria-infecties nemen toe

Listeria-infecties nemen toe
nieuws 24/03/2014

Het aantal gevallen van Listeriose, de ziekte veroorzaakt door infectie met Listeria monocytogenes, is in 2012 in de EU toegenomen. Campylobacteriose daalde licht, salmonellose daalde sterker.

lees meer »

Aantal voedselinfecties neemt toe

nieuws 16/01/2014

Vorig jaar werden in Nederland 2.607 mensen ziek door een voedselinfectie, in 2011 slechts 977. Vier mensen overleden ten gevolge daarvan. Dat blijkt uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

lees meer »

Sneltests chlamydia onbetrouwbaar

nieuws 13/01/2014

Jongeren kiezen na onveilige seks steeds vaker voor een zelftest op chlamydia. Zelftests zijn echter lang niet zo betrouwbaar als een bezoek aan de huisarts, waarschuwen Soa Aids Nederland en het RIVM.

lees meer »

Drink beter geen ‘heilig water’

Drink beter geen ‘heilig water’
nieuws 25/12/2013

Onderzoekers van de universiteit van Wenen onderzochten de drinkwaterkwaliteit van 21 ‘heilige’ bronnen en van 18 wijwatervaten in Oostenrijkse kerken en bedevaartplaatsen en komen tot het besluit dat het water niet drinkbaar is.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Teken verspreiden nieuwe bacterie

nieuws 13/11/2013

Vier procent van de Nederlandse teken draagt de bacterie Borrelia miyamotoi. Tot op heden was het niet bekend dat mensen in Nederland door tekenbeten worden blootgesteld aan deze nieuwe bacterie.

lees meer »

Artsen ontsmetten handen te weinig

nieuws 30/09/2013

Campagnes voor een betere hygiëne ten spijt, gaat het aantal ziekenhuisinfecties niet omlaag. Dat komt vooral door de slechte handhygiëne van artsen, zo schrijft De Standaard.

lees meer »

Darmbacterie Akkermansia remt obesitas

nieuws 4/09/2013

In het darmstelsel van alle mensen, van baby tot de oudere mens, leeft een dominante en nuttige bacterie, Akkermansia muciniphila. Tussen 3 en 5% van de 100.000 miljard bacteriën die in onze darmen leven, behoren tot deze soort.

lees meer »

Was op 30° zorgt voor massa bacteriën

nieuws 28/08/2013

Wassen op 30 graden mag dan goed zijn voor het milieu en de kleding, het zorgt er wel voor dat uw machine een broeihaard van bacteriën wordt. Dat zegt de Britse hygiëne-experte Lisa Ackerley.

lees meer »

Is bio gezonder?

Is bio gezonder?
nieuws 7/08/2013

Dat is alleszins de overtuiging van veel mensen. Uit recent onderzoek aan de universiteit van Wageningen blijkt dat veel consumenten biologische producten gebruiken omdat ze er vanuit gaan dat deze gezonder zijn dan gangbare.

lees meer »

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

De vieste plekken in de keuken

De vieste plekken in de keuken
nieuws 26/06/2013

Het aanrecht en de kookplaat schoonmaken en af en toe de koelkast een sopje geven lijkt misschien genoeg om je keuken schoon te houden, maar wat denk je van het messenblok of de blikopener?

lees meer »

Gefermenteerde zuivelproducten

dossier 19/06/2013

In onze darmen leven zo’n 100.000 miljard bacteriën van wel 400 verschillende soorten. Daaronder zitten zowel nuttige als schadelijke bacteriën. Samen noemen we ze de darmflora.

lees meer »

Contant geld: een haard van bacteriën

nieuws 13/05/2013

Het contante geld dat door uw handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van MasterCard.

lees meer »

Tips om te kunnen bijten

dossier 22/04/2013

Wie komt er graag bij de tandarts? Dat zullen er niet veel zijn. Voorkomen is beter dan genezen geldt dus zeker ook voor problemen met het gebit. Kan de voeding hierin een rol spelen? Ja.

lees meer »

Kiemgroente: altijd verwarmen

nieuws 20/03/2013

Scheuten of kiemen zijn de laatste jaren populair geworden, onder meer omdat ze vaak worden gebruikt in de vegetarische en macrobiotische keuken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram