Hoe hygiënisch is uw slager of restaurant?

123-vlees-slager-hyg-07-15.jpg

nieuws Met Foodweb, een nieuwe website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kunt u voortaan nagaan of uw bakker, slager, kruidenier, restaurant… bij het FAVV gekend is en zijn inspectieresultaten raadplegen. U kunt een bedrijf terugvinden op basis van verschillende zoekcriteria zoals benaming, adres, erkenning, toelating, smiley, autocontrole enz. U kunt op de website ook de volledige lijst van gecontroleerde winkels en horecazaken raadplegen.
Het FAVV kent op die site elke geïnspecteerde zaak een score toe. Het systeem werkt met verschillende scores: van uitstekend, zeer goed, goed, voldoende tot te verbeteren. Vier vorkjes betekent dat het er proper is, één vorkje dat de inspectie een ongunstig resultaat opleverde en er een proces-verbaal (pv) werd opgesteld.

Voorlopig zit slechts de helft van de ruim 108.000 zaken in het systeem. Pas over enkele jaren zouden alle zaken een score moeten hebben. Bij de geëvalueerde zaken, zo’n 54.000, haalde 2,5 procent de score ‘uitstekend’, 42 procent haalde ‘zeer goed’, drie procent scoorde "goed" en één procent "voldoende". Bij 0,14 procent is er een voorlopige score "te verbeteren" en bij 0,25 procent de definitieve score (na her controle) "te verbeteren".

Laatst bijgewerkt: juli 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram