bacteriën

Leefstijl heeft invloed op darmflora

Leefstijl heeft invloed op darmflora
nieuws 8/06/2016

Voeding en medicijngebruik beïnvloeden de darmflora en hebben effect op de diversiteit van de darmflora, en daarmee vermoedelijk ook op onze gezondheid. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

lees meer »

Honing in je thee? Een goed idee!

nieuws 22/05/2016

Honing eten kan voorkomen dat je ziek wordt. Dat zeggen de wetenschappers achter het informatieve YouTube-kanaal The Sci Show in een nieuw filmpje. Bijen beschermen hun bijenkast en voedsel immers met antibacteriële proteïnen. De som is snel gemaakt: wie af en toe honing eet, profiteert mee van de voordelen.

lees meer »

Deze bacteriën zitten in je handtas

nieuws 14/04/2016

Je handtas is een broeihaard van bacteriën. Dat is de conclusie van een Amerikaanse onderzoekster. Volgens haar is het geen overbodige luxe om je tas wekelijks schoon te maken.

lees meer »

Belg kookt zichzelf ziek door gebrek aan hygiëne in keuken

nieuws 13/03/2016

Jaarlijks zijn er in ons land 370 geregistreerde voedselvergiftigingen waarbij meerdere mensen ziek worden. Maar dat is maar het topje van de ijsberg. Want meer nog dan in grootkeukens loopt het in onze ­eigen keuken mis met de hygiëne. Dat concludeert het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid na een bevraging bij Belgische huishoudens.

lees meer »

Je koffiemachine is viezer dan je denkt

nieuws 14/01/2016

Hoe hip en clean je koffiemachine er aan de buitenkant ook uitziet: de binnenkant ervan is ronduit vies. Uit een studie, verschenen in het vakblad Scientific Reports, blijkt dat er 35 tot 67 verschillende soorten bacteriën in leven.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pangasius uit Vietnam: te veel bacteriën

Pangasius uit Vietnam: te veel bacteriën
nieuws 25/12/2015

De pangasius die wij diepgevroren invoeren uit Vietnam kan hoge aantallen bacteriën bevatten. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) naar de microbiologische kwaliteit van de bewuste vis.

lees meer »

Lopers besmet met ‘rattenziekte’ na loopwedstrijd

nieuws 3/10/2015

2.500 deelnemers aan de spectaculaire Titan Run in Nijlen, midden vorige maand, zijn tijdens deze obstakelloop mogelijk besmet geraakt met leptospirose, de zogenaamde rattenziekte of modderkoorts. Alvast drie deelnemers belandden erg ziek in het ziekenhuis.

lees meer »

All-you-can-eat-sushi vol bacteriën

All-you-can-eat-sushi vol bacteriën
nieuws 17/09/2015

De sushi in all-you-can-eat-restaurants is vaak niet vers en onhygiënisch bereid, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. 64% van de onderzochte sushi bevatte te veel bacteriën en geen enkel restaurant uit de test scoort hoger dan een 5,9.

lees meer »

Hoe hygiënisch is uw slager of restaurant?

Hoe hygiënisch is uw slager of restaurant?
nieuws 27/07/2015

Met Foodweb, een nieuwe website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kunt u voortaan nagaan of uw bakker, slager, kruidenier, restaurant… bij het FAVV gekend is en zijn inspectieresultaten raadplegen.

lees meer »

Rauwe melk moet altijd gekookt worden

Rauwe melk moet altijd gekookt worden
nieuws 19/02/2015

Rauwe melk van een koe, geit of ander dier is niet veilig om te drinken en niet gezonder dan bewerkte (gepasteuriseerde of gesteriliseerde) melk. Het is mogelijk dat er ziekmakende bacteriën in zitten.

lees meer »

Aantal SOA blijft stijgen

nieuws 16/12/2014

Uit een rapport van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid blijkt dat het aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen blijft stijgen.

lees meer »

Geen rauw voedsel bij gebruik maagzuurremmers

nieuws 4/09/2014

Mensen die maagzuurremmers slikken doen er goed aan om geen rauwe voedingsmiddelen te eten. Dat zegt het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

lees meer »

Wie is bang voor bestraald voedsel?

Wie is bang voor bestraald voedsel?
nieuws 28/08/2014

Het bestralen van voedsel is een interessante techniek om voedsel te bewaren en om voedselvergiftigingen te voorkomen. Elk jaar worden in ons land een paar duizend mensen ziek door een voedselvergiftiging.

lees meer »

Hoe drinkwater ontsmetten?

Hoe drinkwater ontsmetten?
nieuws 19/07/2014

In landen met een lage hygiënische standaard is het beter om geen leidingwater te drinken, en uiteraard ook geen water uit een beek of rivier. Kook of ontsmet (leiding)water altijd voor u het drinkt. Welke methode(s) gebruikt u het best om water geschikt te maken als drinkwater?

lees meer »

Listeria-infecties nemen toe

Listeria-infecties nemen toe
nieuws 24/03/2014

Het aantal gevallen van Listeriose, de ziekte veroorzaakt door infectie met Listeria monocytogenes, is in 2012 in de EU toegenomen. Campylobacteriose daalde licht, salmonellose daalde sterker.

lees meer »

Aantal voedselinfecties neemt toe

nieuws 16/01/2014

Vorig jaar werden in Nederland 2.607 mensen ziek door een voedselinfectie, in 2011 slechts 977. Vier mensen overleden ten gevolge daarvan. Dat blijkt uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram