Opgepast met afhaalsushi

Laatst bijgewerkt: september 2017
123-vis-sushi-voeding-08-17.jpg

nieuws Volgens een onderzoek door de Nederlandse Consumentenbond, waarbij 160 sushistalen werden onderzocht, bevatte een goede 30 % te veel bacteriën door een gebrek aan hygiëne bij de bereiding. Met de versheid was niets aan de hand.

De consumentenbond bestelde vier soorten sushi bij 20 afhaal/bezorgrestaurants (zowel ketens als kleinere zaken) over heel Nederland en deed diezelfde bestelling nog eens opnieuw op een latere datum. Alle sushi werd onderzocht in een laboratorium en getest op de aanwezigheid van:
- bacteriën die aantonen dat het product niet vers is;
- bacteriën die bewijzen dat er niet voldoende hygiënisch gewerkt is;
- ziekmakende bacteriën

Van de 20 restaurants waren er 9 die onvoldoende hygiënisch werkten. Vaak had dat te maken met vuile handen en/of onvoldoende gereinigde snijplanken.

Dit zegt uiteraard niets over de hygiëne bij de sushizaken in België, maar het sensibiliseert wel om extra alert te zijn.

Bron: www.gezondheidsnet.nl


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram