Teken verspreiden nieuwe bacterie

nieuws Vier procent van de Nederlandse teken draagt de bacterie Borrelia miyamotoi. Tot op heden was het niet bekend dat mensen in Nederland door tekenbeten worden blootgesteld aan deze nieuwe bacterie.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Rijksinstituur voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM. Ter vergelijking: de bekende bacterie Borrelia burgdorferi, die de ziekte van Lyme veroorzaakt, komt in 22% van de teken voor. Beide Borrelia-bacteriën hebben zich over heel Nederland verspreid.

De nieuwe bacterie Borrelia miyamotoi verzoorzaakt geen ziekte van Lyme. Bij patiënten met een verminderde afweer kan ze een ontsteking van de hersenen/hersenvliezen veroorzaken. Of de bacterie ook ziekte veroorzaakt bij gezonde mensen moet nog worden onderzocht.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram