baby

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Wereldberoemde prematuren

nieuws 13/10/2020

7 op de 100 baby's worden te vroeg geboren. Dat kan allerlei complicaties met zich meebrengen, maar er zijn gelukkig heel veel 'happy stories'. Is je kind een prematuurtje? Dan wordt het misschien wel de nieuwe Einstein, Winston Churchill of Anna Pavlova!

lees meer »

Wat is wiegendood?

Wat is wiegendood?
dossier 12/11/2020

Wiegendood is het plots, onverwacht en onverklaard overlijden van een kind tussen 2 weken en 1 jaar, met een hoogtepunt tussen 2 en 4 maanden. Naast wiegendood bestaat ook gemiste wiegendood of near-miss.

lees meer »

(Wanneer) mag een baby water drinken?

(Wanneer) mag een baby water drinken?
dossier 10/10/2022

Als ouder is het soms verleidelijk om je baby een flesje water te geven, vooral als het erg warm is, en toch kan je dit best vermijden als je kindje nog geen zes maanden oud is. Of je al dan niet borstvoeding geeft, speelt hierbij geen rol. Maar wat als je kindje hoge koorts heeft, en wat bij een hittegolf?

lees meer »

Hoe herken je autisme bij baby’s en kleuters?

nieuws 30/09/2020

Het is belangrijk om vroegtijdig hulp te zoeken als er sprake is van een vorm van autisme. Hoe eerder een diagnose gesteld kan worden, hoe beter het is voor de ontwikkeling van het kind en de begeleiding van ouders.

lees meer »

Kan je jouw borsten voorbereiden op borstvoeding?

Kan je jouw borsten voorbereiden op borstvoeding?
dossier 19/12/2022

Vroeger kregen toekomstige moeders wel eens het advies om hun tepels voor te bereiden op de borstvoeding, bijvoorbeeld door met een ruwe handdoek of tandenborstel over hun tepel te wrijven… auwtch! Je tepels regelmatig harder maken door ze te stimuleren was een ander advies. Maar is daar iets van aan? We vroegen het aan Joke Muyldermans, vroedvrouw en lactatiekundige.

lees meer »

In deze houding stopt je kindje onmiddellijk met wenen

In deze houding stopt je kindje onmiddellijk met wenen
dossier 10/10/2022

Amerikaans kinderarts Dr. Robert Hamilton maakt wereldwijd furore met 'The Hold', een bepaalde houding waarin een baby onmiddellijk stopt met huilen. Hamilton werkt al meer dan dertig jaar met kinderen en heeft er thuis ook zes rondlopen, genoeg ervaring dus om als expert te kunnen doorgaan.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Baby's hebben vaak een voorkeurshouding om te liggen

  • Juist
  • Fout