Hoelang kan je paaseieren bewaren?
dossier Chocolade-eitjes zijn niet weg te denken tijdens de paasperiode, maar weinig mensen weten hoe ze precies worden gemaakt. En als je na Pasen nog een hele mand vol hebt: hoe bewaar je paaseitjes het best, en tot wanneer blijven ze lekker en veilig om te eten?
Lees ook: Waarom is chocolade gevaarlijk voor je hond?
Hoe worden paaseieren gemaakt?

Lees ook: Waarom zwarte paaseitjes beter zijn
Hoe bewaar je chocolade-eieren?
- Chocolade wordt best bewaard bij een constante temperatuur, idealiter tussen 15 en 18°. Chocolade die voortdurend aan temperatuurschommelingen wordt blootgesteld slaat wit uit. Wordt ze te koud bewaard, dan kan ze gaan “zweten” als ze op kamertemperatuur wordt gebracht. Bij een te hoge temperatuur gaat ze uiteraard smelten.
- Chocolade houdt ook niet van vochtigheid: ze wordt wit en kan geurtjes gaan opnemen. Bewaar chocolade dus best in een hermetisch gesloten doos waar geen lucht, vochtigheid of geurtjes kunnen binnendringen. En best niet in de koelkast: het is daar niet echt droog en de chocolade kan gaan kristalliseren.
- Eieren met roomvulling worden daarentegen best wel op een koele plek bewaard. Bij te hoge temperatuur krijgen in de vulling schadelijke micro-organismen de kans om zich te ontwikkelen.
Lees ook: Waarom is chocolade gevaarlijk voor je hond?
Hoelang kan je chocolade bewaren?
Lees ook: Mag je chocolade die wit uitslaat nog opeten?
Lees ook: Is chocolade goed voor je hersenen?
Bron:
www.afsca.be