kip

Kippenvlees is het vlees dat afkomstig is van de kip. Het is een van de meest gegeten vleessoorten ter wereld. Kippenvlees wordt, net als het vlees van ander gevogelte, witvlees genoemd. De grootste risico's bij kippenvlees zijn de bacteriën salmonella, campylobacter en listeria.

19 artikels over kip
Bekijk

Wok met kip en groenten

Wok met kip en groenten
recepten 24/10/2019

Geen tijd om te koken? Haal dan maar snel je wok boven. Binnen het halfuur geniet je van deze wok met kip en groentjes. En wees zeker niet bang om te experimenteren met andere groenten.

lees meer »

Een stukje kip past in een gezonde voeding

Een stukje kip past in een gezonde voeding
nieuws 11/10/2019

Kip zorgt voor variatie op het menu. Een stukje kip brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan. Een kippenfilet is bovendien zeer mager vlees. Kip past dus prima in een gezonde voeding.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Poké bowl met krokante kip

Poké bowl met krokante kip
recepten 10/10/2019

Een poké bowl is een Hawaiaans gerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip in plaats van vis?

lees meer »

Moet u kip afspoelen met water voor het koken?

Moet u kip afspoelen met water voor het koken?
nieuws 29/08/2018

Veel mensen spoelen een kippenfilet (maar ook rauwe vis, garnalen...) met water voor ze de kip bereiden. Ze denken ten onrechte daarmee mogelijk schadelijke organismen te kunnen vermijden. Bovendien beseffen ze niet dat ze de zaak misschien zelfs erger maken.

lees meer »

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel
nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

Hou je keuken veilig

Hou je keuken veilig
dossier 2/05/2013

We kunnen het niet met het blote oog zien, maar de keuken is de plaats bij uitstek waar ziektekiemen (meestal bacteriën) ons huis binnenkomen en ons voedsel kunnen besmetten. Rauw voedsel (vooral vlees en kip)...

lees meer »

Onrust over gevaarlijke bacterie in kippenvlees

Onrust over gevaarlijke bacterie in kippenvlees
nieuws 4/11/2010

In Nederland is grote onrust ontstaan nadat een bejaarde overleed na het eten van kippenvlees dat besmet was met de resistente ESBL-bacterie. ESBL-bacteriën kunnen ervoor zorgen dat antibiotica niet aanslaan als je ziek wordt.

lees meer »
19 artikels over kip
Bekijk
Wat denk jij?

Wie ouder is dan 50 jaar neemt best extra vitamines.

  • Juist
  • Fout


pub