ad

Een vaste werkplek schaadt de gezondheid

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Uit het Europese onderzoek ‘Efficiënt werken in de 21ste eeuw’ dat de Britse Durham Business School met de steun van Regus liet uitvoeren, blijkt dat het risico op een burn-out van 48% naar 5% daalt wanneer werknemers de vrijheid krijgen om af en toe buiten hun gebruikelijke kantoor te werken.
Burnouts komen vaker voor wanneer er een lange afstand is tussen de werkplek en de woonplaats en bij een langere periode van hoge werkdruk. Steeds meer Europeanen krijgen hiermee te maken. De keuze van de werklocatie heeft dus een grote impact op de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Uit het onderzoek bleek dat het aantal burnouts daalde van 48% naar slechts 5% wanneer werknemers de mogelijkheid kregen om af en toe buiten hun normale kantoor te werken. Door werknemers vertrouwen te schenken en hen zelf een eigen werklocatie te laten kiezen, kunnen werkgevers de gezondheid en het welzijn van hun personeel aanzienlijk verbeteren. Het onderzoek toont aan dat vandaag de dag 37% van de Europese werknemers minstens één of meer werkdagen per week buiten het hoofdkantoor werkt.

zie ook artikel : Burn-out
ad


pub