ad

Stamppot van spruitjes en koolrabi

Laatst bijgewerkt: februari 2020
123-h-stampp-spruit-02-20.jpg

recepten Deze groentestamppot is snel klaar en lekker winters. 

Ingrediënten voor 2 personen
1 koolrabi (circa 250 g)
600 g spruitjes 
1 grote sjalot
1 lookteentje
1 klontje boter
peper, zout, nootmuskaat
3 el Griekse yoghurt
2 el geraspte mozzarella of geitenkaas

Bereiding
- Maak de spruitjes schoon en snijd ook het voetje onderaan af.
- Halveer de schoongemaakte spruitjes en laat ze 5 minuten koken in gezouten water.
- Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes.
- Doe de koolrabi bij de spruiten en laat nog 10 minuten koken.
- Giet de groente af maar houd 100 ml van het kookvocht.
- Pel de sjalot en het lookteentje en snipper ze fijn.
- Laat de spruitjes en koolrabi uitdampen in de kookpot en doe ze dan in een kom.
- Laat een klontje boter smelten in dezelfde kookpot en stoof de ui en knoflook glazig.
- Doe de spruitjes en koolrabi erbij en laat ze bruin stoven.
- Doe er ongeveer 75 ml van het kookvocht bij, de Griekse yoghurt en stamp de groente fijn met de pureestamper.
- Kruid naar smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
- Roer er een tweetal lepels geraspte mozzarella of geitenkaas door.

Serveer met een stukje gegrilde vis of vlees.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub