Kan een vegetarische voeding borstkanker helpen voorkomen ?

Laatst bijgewerkt: februari 2017
123m-txt-vegetarir-groen-02-17.jpg

nieuws Of een vegetarische voeding het risico op (borst)kanker vermindert, is moeilijk te zeggen. Het ligt eraan hoe de totale vegetarische voeding eruit ziet.

Afhankelijk van de samenstelling wordt een vegetarische voeding over het algemeen gekenmerkt door een lage inname van verzadigde vetten, een hoge inname van voedingsvezels en een hoge inname aan vitamines en mineralen door het hogere gehalte aan groente, fruit en volkorengranen.

Volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds geeft een vegetarische voeding een kleinere kans geeft op het krijgen van chronische ziekten waaronder sommige soorten kanker. Het is evenwel niet duidelijk of dit puur door de vegetarische voeding komt. Het kan ook zijn dat mensen die een vegetarische voeding gebruiken ook een gezondere levensstijl hebben en doorgaans minder alcohol gebruiken, niet roken en meer bewegen.

Ook hebben vegetariërs over het algemeen minder overgewicht dan niet-vegetariërs.
Anderzijds zijn er sommige studies die suggereren dat het borstkankerrisico toeneemt naar gelang men gedurende langere tijd een vegetarisch dieet volgt (door een tekort aan bepaalde nutriënten).
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram