ad
Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Een slok nemen van een herbruikbare fles water? Dat maakt je misschien ziek

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws “Een lege fles water opnieuw vullen is hetzelfde als aan een toiletbril likken”, dat is de conclusie van een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de fitnessexperten van de Amerikaanse sportsite Treadmill Reviews.

De experts verzamelden drinkbussen die een week waren gebruikt door atleten en gaven die door aan een labo. Daar werd ontdekt dat er per vierkante centimeter gemiddeld 313.499 bacteriën op de flessen leven. Dat is meer dat het gemiddelde aantal bacteriën dat je op een toiletbril terugvindt.

Hoe dat komt? Bij elke slok die je neemt van een herbruikbare fles of drinkbus, blijven de bacteriën erop en erin plakken. Hoe langer je de fles gebruikt en hoe meer je drinkt, hoe meer bacteriën je dus binnenkrijgt. Flessen en drinkbussen met een schuifdop blijken het meest vies, terwijl flessen met een ingebouwd rietje minder vieze beestjes zoals E. coli bevatten.

nb-drinkflessen-bact-09-16_.jpg

Beeld: Treadmill Reviews

Toch is het geen slecht idee om een waterfles te hergebruiken, want dat is beter voor het milieu. De experten raden aan om de fles dagelijks te wassen met water en zeep en vervolgens goed uit te spoelen. Bij drinkbussen gaat dat net iets makkelijker omdat ze ontworpen met het oog om regelmatig gewassen te worden. Een metalen fles is iets duurder in aankoop, maar daarop blijven de minste bacteriën zitten. Flessen met vreemde kronkels waar je nooit bij kan, zijn volgens hen niet geschikt om te hergebruiken.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160811_02420891

Het Nieuwsblad
ad


pub