ad

Hoe maak je lederen schoenen soepel?

Laatst bijgewerkt: februari 2017
123-schoenen-4-27.jpg

nieuws Nieuwe lederen schoenen die je plots pijnlijke voeten bezorgen, terwijl ze bij het passen in de winkel als gegoten zaten. Klinkt het herkenbaar? Geen nood, je kunt dat vermijden door de schoenen soepel te maken!

Welk product moet je gebruiken?

Alcohol voor huishoudelijk gebruik
Giet enkele druppels op een hoek van een propere zakdoek, liefst een witte. Bet daarmee de binnenkant van je schoen, vooral de 'strategische' zones. Trek katoenen kousen aan en schuif je voeten in de nog vochtige schoenen. De alcohol zal het leder zachter maken. Als je de schoenen met die kousen draagt, zullen ze uitzetten en zich perfect aan de vorm van je voet aanpassen.

Krantenpapier
Verfrommel een blad krantenpapier (of meer vellen indien nodig), maak ze nat en prop ze dan in de lederen schoenen. Laat ze een nacht of 24 uren zitten.

Aluinsteen
Als het leer niet soepel genoeg is en te veel ruwe zones heeft, dan maak je die ruwe zones nat. Daarna ga je erover met een aluinsteen om het leer te verzachten en de meeste ruwe kantjes te versoepelen. Succes verzekerd!

Haardroger
Blaas met de haardroger op de ruwe zones die problemen geven. Het leert versoepelt door de warme lucht. Trek kousen aan en meteen daarna de schoenen. Het leer zal meegeven en zich aan de vorm van je voeten aanpassen.


bron: Barbara Simon

ad


pub