ad

Soja verhoogt de overlevingskans bij longkanker

Laatst bijgewerkt: juni 2013
sojamelk-bonen-170_400_11.jpg

nieuws Vrouwen die lijden aan longkanker hebben een hogere overlevingskans indien soja al vóór de diagnose deel uitmaakte van hun dagelijks consumptiepatroon. Iedere dag soja consumeren verlaagt de kans op longkanker bovendien met 40%. Dat blijkt uit de Shanghai Women’s Health Study. Deze studie heeft gedurende 13 jaar bijna 75000 Chinese vrouwen opgevolgd. In deze periode waren er 444 gevallen van longkanker waarvan ruim 92% voorkwam bij niet-rokers.

Vrouwen die voor de diagnose van longkanker dagelijks een equivalent van 2 porties soja consumeren, hebben 50% meer overlevingskans dan vrouwen die zelden soja gebruiken.
Bij de onderzochte vrouwen die dagelijks soja gebruikten, was 60% nog in leven na 1 jaar behandeling voor longkanker, terwijl dit bij de vrouwen met een lage sojaconsumptie minder dan de helft was. Deze studie toonde eveneens aan dat een hoge sojaconsumptie het risico om longkanker op te lopen met 40% verlaagt.




ad


pub