Weight Watchers Dieet werkt dubbel zo goed als klassiek dieet

Laatst bijgewerkt: juni 2021

nieuws Mensen met overgewicht (BMI) die een dieet volgen bij de Weight Watchers verloren na één jaar dubbel zo veel gewicht als mensen die een vermageringskuur (dieet en beweging) volgden die werd voorgeschreven door een huisarts. Ook hun middelomtrek nam meer af dan met een klassieke vermageringskuur. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek bij 772 volwassenen met overgewicht dat gepubliceerd werd in het tijdschrift The Lancet.

Het onderzoek was weliswaar gesponsord door Weight Watchers, maar dat had volgens de onderzoekers geen invloed op de manier waarop het onderzoek werd gevoerd en het werd voor publicatie goedgekeurd door onafhankelijke wetenschappers.
De deelnemers aan de studie hadden een BMI van 27kg-35 kg/m2 en een middelomtrek van meer dan 88 cm voor de vrouwen en meer dan 102 cm bij de mannen.

De patiënten die het programma van Weight Watchers volgden, met wekelijkse vergaderingen, een energie-arm dieet en lichaamsbeweging, verloren gemiddeld 5,1 kg. Bij de anderen was dat 2,2 kg. Bij de Weight Watchers waren er drie keer meer mensen die minstens 5% van hun gewicht verloren dan bij de standaard kuur.
Bij de Weight Watchers hield ruim 60% het hele jaar vol, in de andere groep iets meer dan de helft. Het gewichtsverlies ging ook gepaard met een verbetering van de gezondheid (zoals betere cholesterolwaarden, bloeddruk, een verlaagd diabetesrisico enz.).
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram