Broccoli eten begint al in de baarmoeder

123-brocoli-groenten-170_04.jpg

nieuws De smaakontwikkeling van een kind begint al in de baarmoeder. Voor zijn geboorte leert een kind dus al aan de smaak van groenten te wennen. Dat zegt het Nederlandse Platform Gezonde Voeding voor 0-4-jarigen.
Daarom adviseert het Platform Gezonde Voeding Voorlichting meer informatie te geven over smaakontwikkeling aan zwangeren. Ook na de geboorte dient de smaakontwikkeling van een baby verder gestimuleerd te worden. Op heel jonge leeftijd wordt namelijk al de basis gelegd voor de gezondheid en het voedingspatroon op latere leeftijd.

Het eten van voldoende groenten is belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling van jonge kinderen en draagt bij aan het voorkomen van overgewicht.


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram