Hart- en vaatzieken: Gratis risicoanalyse voor 40-plussers

Laatst bijgewerkt: november 2021
123-vr-obees-hartaanval-pijn-11-18.png

nieuws Hart- en vaataandoeningen vormen de belangrijkste doodsoorzaak in België en Europa. Minder dan de helft van de Belgen is op de hoogte van hun risico op deze ziekten. Een vroegtijdige opsporing en correctie van de risicofactoren kan nochtans veel hart- en vaataandoeningen voorkomen. 


De Belgian Medical Students’ Association (BeMSA) van Leuven organiseert daarom op 6 november 2021 de sensibiliseringsactie Heart For Life. Die dag zullen de geneeskundestudenten gratis het cardiovasculair risico berekenen van bezoekende veertigplussers, rekening houdend met de leeftijd, het geslacht, de BMI, de cholesterol, bloeddruk, familiale achtergrond en leefgewoontes van de personen in kwestie. Naast de risicoberekening geven ze er ook uitleg over hoe een gezonde levensstijl je risico op cardiovasculaire aandoeningen kan verminderen en delen ze brochures uit met meer informatie.

Het evenement vindt plaats in het Mgr Sencie Instituut (Erasmusplein 2, Leuven) en dat van 10 tot 16 uur. Inschrijven is niet nodig. 

Meer informatie op de Facebookpagina van het evenement.

Lees ook: Hartinfarct: herken de signalen


auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist

Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram