Hart- en vaatzieken: Gratis risicoanalyse voor 40-plussers

123-vr-obees-hartaanval-pijn-11-18.png

nieuws Hart- en vaataandoeningen vormen de belangrijkste doodsoorzaak in België en Europa. Minder dan de helft van de Belgen is op de hoogte van hun risico op deze ziekten. Een vroegtijdige opsporing en correctie van de risicofactoren kan nochtans veel hart- en vaataandoeningen voorkomen. 


De Belgian Medical Students’ Association (BeMSA) van Leuven organiseert daarom op 6 november 2021 de sensibiliseringsactie Heart For Life. Die dag zullen de geneeskundestudenten gratis het cardiovasculair risico berekenen van bezoekende veertigplussers, rekening houdend met de leeftijd, het geslacht, de BMI, de cholesterol, bloeddruk, familiale achtergrond en leefgewoontes van de personen in kwestie. Naast de risicoberekening geven ze er ook uitleg over hoe een gezonde levensstijl je risico op cardiovasculaire aandoeningen kan verminderen en delen ze brochures uit met meer informatie.

Het evenement vindt plaats in het Mgr Sencie Instituut (Erasmusplein 2, Leuven) en dat van 10 tot 16 uur. Inschrijven is niet nodig. 

Meer informatie op de Facebookpagina van het evenement.

Lees ook: Hartinfarct: herken de signalen

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: november 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram