66 percent van de Belgen beoefent een sport

nieuws FISA voerde samen met marktonderzoeksbureau Incidence in december 2016 een onderzoek naar de sportgewoontes bij 1000 Belgen ouder dan 18 jaar. Uit dit onderzoek blijkt dat 66% van de Belgen regelmatig aan sport doet. De populairste sport met 34% is wandelen, op de tweede en derde plaats volgen fitness en joggen, allebei met 15%. Deze twee sporten zijn voornamelijk populair bij Belgen die jonger zijn dan 35 jaar (27% fitness, 30% joggen). Wandelaars en fitnessers tonen zich het fanatiekst! Meer dan 55% (wandelaars) en 64% (fitnessers) beoefent zijn sport meerdere keren per week.

70% van de Belgen heeft een fiets waarvan meer dan de helft hem zeer frequent gebruikt. Er toont zich wel een groot verschil tussen de regio’s : 82% van de Vlamingen heeft een fiets tegenover 59% van de Walen en 50% van de Brusselaars. De motivatie om te fietsen verschilt ook erg per regio: in Vlaanderen (57%) en Brussel (46%) wordt de fiets veelal gebruikt als vervoersmiddel. In Wallonië (38%) dient de fiets voornamelijk om op uitstap te gaan met familie en vrienden.
Ongeveer één Belg op 5 (18%) is geïnteresseerd in geconnecteerde toestellen (zoals activiteitstrackers en sporthorloges) om aan sport te doen. Het zijn eerder jonge mannen die hier open voor staan. Logischerwijs verhoogt de interesse bij mensen die effectief veelvuldig aan sport doen en dan vooral joggers en fietsers. Het valt echter ook op dat meer dan 50% van de sporters deze toestellen nog links laten liggen.

Twee derde van de Belgen (67%) doen hun aankoop van sportmateriaal meestal in de grote gespecialiseerde winkels. Het internet is met 27% duidelijk de tweede optie om aankopen te doen. Het zijn voornamelijk de ondervraagden onder 35 jaar (40% van hen) die hun aankoop van sportmateriaal op het internet doen.
http://www.fisa.be

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram