Radon en longkanker

nieuws Volgens een Brits onderzoek zou radon, een radioactief gas dat van nature voorkomt in de grond en van daaruit in huizen kan binnensijpelen, verantwoordelijk kunnen zijn voor 20% van de longkankers. Hoe hoger de vastgestelde radionconcentraties, hoe hoger het risico op kanker, aldus de onderzoekers. In ons land komen hoge radonconcentraties vooral voor in sommige delen van Wallonië.

Eén van de onderzoekers preciseert in een commentaar in het gezaghebbende British Medical Journal dat roken hoe dan ook nog steeds de belangrijkste oorzaak van longkanker blijft. Van de 37.000 mensen die elk jaar in Groot-Brittannië overlijden aan longkanker, kunnen er 33.000 worden toegeschreven aan roken en slechts 1800 aan radon, aldus de commentaar. "Bovendien versterkt roken nog het effect van radon."


Laatst bijgewerkt:
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram