Veroorzaakt melk acne?

nieuws Jongeren die dagelijks een of meer glazen melk drinken, hebben meer kans op acne dan jongeren die zelden of nooit melk drinken. Vooral afgeroomde melk zou een groot effect hebben (44% meer acne), volle en halfvolle melk iets minder (resp. 12 en 16% meer acne). Ook room en kwark verhoogt de kans. Veel genoemde boosdoeners, zoals chips en chocolade, zouden geen effect hebben. Dat blijkt althans uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard School of Public Health (Journal of the American Academy of Dermatology) die de eetgewoonten van 47.000 vrouwen onderzocht. Volgens de onderzoekers zou dat te maken hebben met bepaalde hormonen die van nature in melk voorkomen. Het verhoogde effect van afgeroomde melk, zou mogelijk veroorzaakt worden door de bewerking die de melk onderging om ze af te romen, waardoor het hormonengehalte nog toeneemt.
Uit ander onderzoek zou ook gebleken zijn dat vrouwen die veel melk drinken en magere melkprodukten eten minder gemakkelijk zwanger raken.

Lees ook: Wat kan je doen tegen acne?


Laatst bijgewerkt: oktober 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram