Gerelateerde artikels
Recept: spinaziesoep met citroen en tahin
recepten Een frisse, zurige soep die vol lekkers zit. De royale scheut intense tahinsaus die vlak voor het serveren erin gaat, zorgt voor een extra smaakkick. Het recept komt uit het boek 'One Pan Perfect' - 'Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk' van Donna Hay.
Ingrediënten voor 4 personen
1 el olijfolie extra vergine2 uien, gesnipperd
1,5 l goede groente- of kippenbouillon
400 g spinazie
16 g (1 cup) korianderblaadjes
24 g (1 cup) bladpeterselieblaadjes
16 g (1 cup) muntblaadjes
2 el lichte tahin
1 el fijngeraspte citroenschil
zeezout en grofgemalen zwarte peper
sumak
voor de tahinsaus
90 g lichte tahin
60 ml citroensap
1/2 tl gemalen komijn
2 el water
Bereiding
- Zet een grote pan op een matig vuur. Schenk de olie erin en fruit de ui 5 minuten, of tot hij zacht is. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de spinazie, koriander, peterselie en munt toe en kook 2 minuten, tot de blaadjes zijn geslonken. Roer de tahin, citroenschil, zout en peper erdoor.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Roer voor de tahinsuas de tahin, het citroensap, de komijn en het water in een kommetje door elkaar.
- Verdeel de soep over de kommen, maak er mooie krullen tahinsaus in en bestrooi met wat sumak.
van Donna Hay (Receptuur en Styling)
Fotografie Chris Court
uitgegeven bij Unieboek/Het Spectrum bv, Amsterdam
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist