Spinaziesoep met citroen en tahin

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-hay-spinachsoup.jpg

recepten Een frisse, zurige soep die vol lekkers zit. De royale scheut intense tahinsaus die vlak voor het serveren erin gaat, zorgt voor een extra smaakkick. 

Ingrediënten voor 4 personen
1 el olijfolie extra vergine
2 uien, gesnipperd
1,5 l goede groente- of kippenbouillon
400 g spinazie
16 g (1 cup) korianderblaadjes
24 g (1 cup) bladpeterselieblaadjes
16 g (1 cup) muntblaadjes
2 el lichte tahin
1 el fijngeraspte citroenschil
zeezout en grofgemalen zwarte peper
sumak
voor de tahinsaus
90 g lichte tahin
60 ml citroensap
1/2 tl gemalen komijn
2 el water

Bereiding
  • Zet een grote pan op een matig vuur. Schenk de olie erin en fruit de ui 5 minuten, of tot hij zacht is. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. 
  • Voeg de spinazie, koriander, peterselie en munt toe en kook 2 minuten, tot de blaadjes zijn geslonken. Roer de tahin, citroenschil, zout en peper erdoor.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Roer voor de tahinsuas de tahin, het citroensap, de komijn en het water in een kommetje door elkaar. 
  • Verdeel de soep over de kommen, maak er mooie krullen tahinsaus in en bestrooi met wat sumak. 

123-h-coverOnePanPerfect-04-22.jpg
Een recept uit het boek 'One Pan Perfect' - 'Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk' 
van Donna Hay (Receptuur en Styling)
Fotografie Chris Court
uitgegeven bij Unieboek/Het Spectrum bv, Amsterdam


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram