Gember bewaren, hoe doe je dat?

123-h-gember-rasp-08-19.jpg

nieuws

Meestal heb je maar een stukje nodig, maar wat doe je dan met de rest van de gemberwortel? Laat je hem te lang in de keuken liggen, dan droogt hij helemaal uit. Bewaar je hem te vochtig, dan gaat hij beschimmelen. Hoe kan je gember dan best bewaren?

Lees ook: Met dit gember-citroendrankje kom je gezond de herfst door

Gember bewaren in koelkast en diepvries

  • In de koelkast: Wikkel verse gember in een papieren handdoek en plaats deze in een afsluitbare plastic zak. Op deze manier blijft de gember ongeveer 3 weken vers.
  • In de vriezer: Plaats de hele of geraspte gember in een diepvrieszak en druk de lucht eruit om oxidatie te verminderen. Gember kan tot 6 maanden bewaard worden in de vriezer. Rasp of snijd gewoon het deel dat je nodig hebt zonder het te ontdooien. 

Lees ook: Zijn gembershots gezond?

Gember bewaren in water en olie

  • In water: Plaats de gember in een pot met vers water, dat je om de 2-3 dagen ververst. Op deze manier blijft de gember ongeveer 2 weken vers.
  • In olie: Schil de gember, snijd deze in stukjes en doe ze in een steriele pot. Vul de pot volledig met olie (zoals olijfolie). Gember kan op deze manier ongeveer een maand in de koelkast bewaard worden, en de olie krijgt een heerlijke smaak die je ook in de keuken kunt gebruiken.

Lees ook: Hoe moet je uien bewaren?

Bron:
www.gembergezond.nl

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: november 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram