Gegratineerde kalfsgehaktballetjes in groentesaus

Laatst bijgewerkt: november 2021
123-h-gehaktballetjes-Ilse-02-22.jpg

recepten

Gehaktballetjes met heel veel groente!

In de zomer kun je de pastinaak, wortelen en pompoen vervangen door courgette, aubergine en venkel.

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
2 sjalotten
600 g kalfsgehakt
2 el peterselie, gehakt
1 ei
2 el amandelpoeder
200 g wortelen
200 g pastinaak
200 g pompoen
200 g champignons
1 teentje knoflook
600 ml passata
1/2 tl harissa
1 tl tijm
1 bolletje mozzarella
enkel basilicumblaadjes
olijfolie
peper en zout

Bereiding
  • Snipper 1 sjalot. Meng het gehakt met de gesnipperde sjalot, de gehakte peterselie, het ei, het amandelpoeder, peper en zout tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van 4 cm van.
  • Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snipper de tweede sjalot en de knoflook. Fruit eerst de sjalot en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg dan de wortel en de pastinaak toe. Laat 4 minuten onder deksel garen. Voeg dan de pompoen en champignons toe en roerbak verder. Meng er de passata en harissa door. Breng verder op smaak met tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat 15 à 20 minuten sudderen.
  • Bak de gehaktballetjes aan alle zijden bruin in wat olijfolie; ze hoeven vanbinnen nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Verdeel de groentesaus over één grote ovenschaal of individuele schaaltjes. Leg er de balletjes in. Breek de mozzarella in stukken en verdeel lukraak tussen de balletjes. Zet nog 20 à 25 minuten in de oven. Strooi er voor het serveren wat basilicumblaadjes over.

Een recept uit het boek 'Mijn gewicht in evenwicht'
van Ilse D'HHooge
uitgegeven bij Manteau


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram