App herkent huidkanker bijna zo goed als arts

SkinVision_app-06-15.jpg

nieuws Een speciale app voor smartphones blijkt zeer geschikt om huidkanker op te sporen. Dat meldt het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven op basis van eigen onderzoek dat de resultaten van de software "het gemiddelde oog van een dermatoloog benaderen'.

Gebruikers van de gratis app SkinVision kunnen foto's maken van moedervlekken of andere vreemde plekjes op hun huid. Het programma analyseert die vervolgens en geeft een oranje of rode waarschuwing als sprake lijkt van huidkanker. Als dat zo is, kan de foto direct met een arts worden gedeeld. De app helpt de gebruiker ook mogelijke verdachte groei op te sporen door de gemaakte foto’s op te slaan en in de gaten te houden of er in de loop van de tijd veranderingen optreden.

Uit het onderzoek blijkt dat SkinVision naast het herkennen van melanomen - de meest levensbedreigende vorm van huidkanker - ook ruim 80 procent van andere soorten van huidkanker met zekerheid weet te herkennen en in 95 procent met grote waarschijnlijkheid.

Huidkanker is de snelst groeiende kankersoort. Vaak is deze ziekte goed te behandelen, maar vroege opsporing is hierbij van groot belang.
De app is gratis te downloaden voor iPhone in de Appstore en voor Samsung in Google Play.

Laatst bijgewerkt: juni 2015
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram