Tweetaligen hebben beter geheugen

opa-kleinkind-120.jpg

nieuws Mensen die in twee talen opgevoed zijn, hebben op latere leeftijd een beter geheugen dan mensen die als kind maar één taal spreken. Dat blijkt uit een studie van een groep Amerikaanse vorsers die de effecten van tweetaligheid bij oudere mensen onderzochten.
Aan de York University in Toronto stelden ze vast dat ouderen aan hun tweetaligheid ook een betere cognitieve controle overhouden dan bejaarden die maar één taal kennen. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift "Psychology and Aging".

"Eerder werd al aangetoond dat tweetaligheid aanleiding geeft tot een efficiëntere informatieverwerking in het algemeen door kinderen . Nu is ook aangetoond dat ook ouderen hun voordeel doen met een uitgebreide talenkennis", luidt het.

Lees ook: Test je kennis van het geheugen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram