Wat kan je je baby ’s nachts best aandoen?

123_m_baby ruglig_2022.jpg

dossier

Hoe warm moet je je baby ’s nachts aankleden als het vriest? En hoe check je of hij het niet te warm of te koud heeft? Slaapcoach NathalieSchittekatte van Snuggles and Dreams weet raad, en heeft zelfs een duidelijke infographic gemaakt.


Wat moet je kindje 's nachts aan in bed?

Belangrijk om te weten:

  • De tog-waarde van de slaapzak vind je normaal gezien terug op het label. Gebruik je een hydrofiele doek om in te bakeren? Dan telt die als slaapzakje.
  • De temperatuur is die van de slaapkamer, niet van buiten.
  • In de tabel wordt ervan uitgegaan dat de kledij van katoen is.
  • De reden waarom er in de laatste kolom enkel een rompertje staat in plaats van enkel een slaapzakje met een luier, is omdat het aangeraden wordt om iets op het lijfje te dragen gezien dit de lichaamstemperatuur stabieler houdt.
  • Koude voetjes of handjes zijn geen goede maatstaf om te bepalen of het kleintje het fris (of koorts) heeft. Je kan beter voelen aan zijn nekje. Als het nekje niet té warm aanvoelt, heeft hij het vermoedelijk goed qua temperatuur. Zweet hij? Dan heeft hij het sowieso te warm.

Je vindt Snugglesanddreams ook op Facebook en Instagram.

Lees ook: Wanneer slaapt een baby door?

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: december 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram