Laserbehandeling tegen acne

nieuws Waren eerst nog zalfjes, crèmes en antibiotica nodig voor de behandeling van acne, nu kan het volgens onderzoekers ook met een pulserende laser. Britse artsen van het Hammersmith Hospital in Londen deden een onderzoek naar de uitwerking van laser op acnepatiënten.

De resultaten van het onderzoek werden eind oktober in het medisch tijdschrift The Lancet gepubliceerd. Het onderzoek wees uit dat acne na een laserbehandeling ruim drie maanden wegblijft. Van de 41 mensen die aan het onderzoek meededen werden er 31 met laser behandeld en kregen er tien een 'nepbehandeling'. Bij de mensen die met laser waren behandeld bleek dat na drie maanden de acne met de helft was afgenomen, terwijl bij de tien anderen niets veranderd was.

Acne komt voornamelijk bij tieners voor, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. De aandoening wordt veroorzaakt door een bacterie in poriën van de huid die daar een ontsteking veroorzaakt. Volgens het onderzoek doodt de laser deze bacteriën.

De behandeling is pijnloos en duurt slechts 10 minuten. De laser richt zich met korte pulsen van 0,3 milliseconde op rode bloedcellen. De behandeling werd al eerder gebruikt tegen moedervlekken, rimpels en acne-littekens. De artsen wijzen er wel op dat het geen genezing is, maar een behandeling, die elke drie maanden moet worden herhaald.

Lees ook: Wat kan je doen tegen acne?

bron: SP!TS

Laatst bijgewerkt: oktober 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram