hygiëne

Belg kookt zichzelf ziek door gebrek aan hygiëne in keuken

nieuws 13/03/2016

Jaarlijks zijn er in ons land 370 geregistreerde voedselvergiftigingen waarbij meerdere mensen ziek worden. Maar dat is maar het topje van de ijsberg. Want meer nog dan in grootkeukens loopt het in onze ­eigen keuken mis met de hygiëne. Dat concludeert het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid na een bevraging bij Belgische huishoudens.

lees meer »

Vijftien tips voor een gezonde schoonmaak

nieuws 19/02/2016

Bij verkeerd gebruik van huishoudproducten kunnen schadelijke dampen vrijkomen. Volgens het antigifcentrum zijn huishoudproducten na geneesmiddelen de grootste oorzaak van ongevallen. Ook ons afvalwater wordt vervuild door chemische middelen die we thuis gebruiken voor de schoonmaak.

lees meer »

Baarden properder dan gedacht

nieuws 11/02/2016

‘Een baard is net zo vuil als een toilet’, dergelijke berichten doken de laatste jaren vaak op. Maar nieuw onderzoek toont aan dat het tegendeel wel eens waar zou kunnen zijn: dat mannen met baarden hygiënischer zijn dan de geschoren mannen.

lees meer »

Zo vaak moet je een handdoek wassen

nieuws 17/01/2016

Badhanddoeken zijn een broeihaard voor bacteriën. Vanaf je je afdroogt, komen er dode huidcellen op. Ook speeksel, sporen van urine en allerlei ziektekiemen nestelen zich in de stof.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Je koffiemachine is viezer dan je denkt

nieuws 14/01/2016

Hoe hip en clean je koffiemachine er aan de buitenkant ook uitziet: de binnenkant ervan is ronduit vies. Uit een studie, verschenen in het vakblad Scientific Reports, blijkt dat er 35 tot 67 verschillende soorten bacteriën in leven.

lees meer »

Gooi vochtige doekjes niet zomaar in het toilet

nieuws 28/10/2015

Vochtige doekjes die niet in het toilet gegooid mogen worden, krijgen vanaf 1 juli 2016 een pictogram die daarvoor waarschuwt. Dat meldt de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu recentelijk.

lees meer »

All-you-can-eat-sushi vol bacteriën

All-you-can-eat-sushi vol bacteriën
nieuws 17/09/2015

De sushi in all-you-can-eat-restaurants is vaak niet vers en onhygiënisch bereid, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. 64% van de onderzochte sushi bevatte te veel bacteriën en geen enkel restaurant uit de test scoort hoger dan een 5,9.

lees meer »

Verschoont u uw baby te vaak?

Verschoont u uw baby te vaak?
nieuws 16/09/2015

Per etmaal drie keer een nieuwe luier volstaat, aangezien alle luiers tegenwoordig gemaakt worden op nachtformaat. Dat zegt duurzaamheidsmanager Bart Waterschoot van luierfabrikant Ontex in het wetenschapsmagazine Eos.

lees meer »

Waarom nu een afspraak maken met de tandarts?

Waarom nu een afspraak maken met de tandarts?
nieuws 21/08/2015

Vanaf 1 januari 2016 zullen de meeste Belgen meer betalen voor hun tandartsbezoek als ze niet minstens een keer per jaar bij hem langsgaan. Om volgend jaar onaangename verrassingen te vermijden, is het best om in 2015 minstens één keer bij de tandarts langs te gaan.

lees meer »

Tandplak en tandsteen

Tandplak en tandsteen
dossier 20/08/2015

Tandplak is een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van eiwitten en bacteriën (biofilm) op en tussen de tanden en kiezen. Deze plak bestaat voor 70% uit bacteriën.

lees meer »

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist
nieuws 4/08/2015

Bij het merendeel van de anti-zonnebrandmiddelen (86%) staat de juiste zonbeschermingsfactor op het etiket vermeld. Bij 14% was de zonbeschermingsfactor lager dan op het etiket stond. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na onderzoek onder 58 anti-zonnebrandproducten.

lees meer »

Parelwratjes zijn zeer besmettelijk

dossier 30/07/2015

Veel kinderen hebben last van zogenaamde parelwratjes of waterwratjes (mollusca contagiosa). Parelwratjes zijn kleine en gladde, meestal witte of huidkleurige wratjes die als ze volgroeid zijn vaak een centraal kratertje vertonen.

lees meer »

Hoe hygiënisch is uw slager of restaurant?

Hoe hygiënisch is uw slager of restaurant?
nieuws 27/07/2015

Met Foodweb, een nieuwe website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kunt u voortaan nagaan of uw bakker, slager, kruidenier, restaurant… bij het FAVV gekend is en zijn inspectieresultaten raadplegen.

lees meer »

Hoe leert u peuters tanden poetsen?

Hoe leert u peuters tanden poetsen?
nieuws 24/07/2015

Vier op de vijf kinderen tot 6 jaar poetsen hun tanden niet zoals het hoort. Dat blijkt uit een enquête van het ziekenfonds CM bij 450 ouders. Vooral de frequentie van tanden poetsen laat te wensen over: slechts 29 procent van de kinderen tot zes jaar poetst de tanden twee keer per dag.

lees meer »

Stralend en gezond zomerhaar.

nieuws 24/07/2015

Zon, zee en zwembaden zorgen voor heel wat zomerplezier maar chloor en zeezout zijn schadelijk voor het haar. Met deze vijf tips van de kapster komen je lokken ongedeerd de zomer door.

lees meer »

Dertien tips om uw contactlenzen schoon te houden

Dertien tips om uw contactlenzen schoon te houden
nieuws 21/07/2015

Volgens cijfers van het universitair Medisch Centrum van de vrije Universiteit Amsterdam neemt het aantal patiënten met contactlenzen die ernstige hoornvliesinfecties hebben, sterk toe. Dat zou in belangrijke mate te maken hebben met het onvoldoende reinigen van de (zachte) contactlenzen.

lees meer »

Is uw wasmachine een bron van schimmelziektes?

Is uw wasmachine een bron van schimmelziektes?
nieuws 1/07/2015

Moderne wasmachines zijn ontwikkeld om schoon te wassen bij lagere temperaturen. Dit heeft als nadeel dat in bepaalde onderdelen van de wasmachine schimmels en bacteriën kunnen overleven die ziektes kunnen veroorzaken bij de mens.

lees meer »

Tandenborstel poetst niet beter met tandpasta

Tandenborstel poetst niet beter met tandpasta
nieuws 12/05/2015

Het gebruik van tandpasta draagt er niet toe bij dat een tandenborstel effectiever wordt in het weghalen van tandplak. Het gebruik van tandpasta blijft wel heel belangrijk, vanwege toevoegingen zoals fluoride waarmee gaatjes worden voorkomen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram