UZ Gent start met nieuwe wasmethode zonder water en zeep voor bedlegerige patiënten

123-hyg-vochtige-doekjes-washandje-05-17.jpg

nieuws Sinds kort wordt in het UZ Gent een nieuwe manier toegepast om bedlegerige patiënten te wassen. De methode 'verzorgend wassen' maakt geen gebruik van water en zeep, maar van washandjes geïmpregneerd met een huidvriendelijke en lichtgeurende waslotion. Verzorgend wassen is even hygiënisch als wassen met water en zeep en het biedt enkele belangrijke voordelen.

Meer comfort en rust, minder huidproblemen
Bij verzorgend wassen is naspoelen niet nodig en afdrogen evenmin, op de huidplooien na. Patiënten moeten dus minder getild en gedraaid worden en dat geeft hen meer comfort en rust.
Bovendien is de lotion in de washandjes pH-neutraal, waardoor de huid minder snel uitdroogt. De lotion werkt voedend en lokt minder allergische reacties uit.

Acht washandjes per wasbeurt
Verzorgend wassen wordt al toegepast op enkele afdelingen van het UZ Gent en is bedoeld voor patiënten die gedeeltelijk of volledig in bed verzorgd moeten worden. Bij verzorgend wassen wordt voor elk lichaamsdeel een nieuw washandje gebruikt.

Laatst bijgewerkt: mei 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram