UZ Gent start met nieuwe wasmethode zonder water en zeep voor bedlegerige patiënten

Laatst bijgewerkt: mei 2017
123-hyg-vochtige-doekjes-washandje-05-17.jpg

nieuws Sinds kort wordt in het UZ Gent een nieuwe manier toegepast om bedlegerige patiënten te wassen. De methode 'verzorgend wassen' maakt geen gebruik van water en zeep, maar van washandjes geïmpregneerd met een huidvriendelijke en lichtgeurende waslotion. Verzorgend wassen is even hygiënisch als wassen met water en zeep en het biedt enkele belangrijke voordelen.

Meer comfort en rust, minder huidproblemen
Bij verzorgend wassen is naspoelen niet nodig en afdrogen evenmin, op de huidplooien na. Patiënten moeten dus minder getild en gedraaid worden en dat geeft hen meer comfort en rust.
Bovendien is de lotion in de washandjes pH-neutraal, waardoor de huid minder snel uitdroogt. De lotion werkt voedend en lokt minder allergische reacties uit.

Acht washandjes per wasbeurt
Verzorgend wassen wordt al toegepast op enkele afdelingen van het UZ Gent en is bedoeld voor patiënten die gedeeltelijk of volledig in bed verzorgd moeten worden. Bij verzorgend wassen wordt voor elk lichaamsdeel een nieuw washandje gebruikt.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram