Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

Vergeet ook je haarborstel niet! Deze spulletjes poets je waarschijnlijk nooit

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws

Je wast je borden af, je dweilt je vloeren en reinigt elke dag opnieuw je keukenwerkblad. Dergelijke huishoudelijke klusjes voert iedereen uit. Maar desinfecteer je ook je haarborstel, je tandenborstelhouder of je blikopener? Ongetwijfeld niet. In huis slingeren namelijk heel wat spulletjes rond die gewild of ongewild aan je poetswoede ontsnappen.

Reinig je tandenborstelhouder met mondwater en spoel grondig uit
1. Tandenborstelhouder
Je tandenborstelhouder is één van de meest vieze plekjes in huis. Dat heeft een onderzoek van het Amerikaanse The Public Health and Safety Organization uitgewezen. Wie wekelijks zijn badkamer onder handen neemt, durft blijkbaar als eens zijn tandenborstelhouder over het hoofd te zien. Hoe poets je die houder nu het doeltreffendst? Spoel het eerst uit met warm water en veeg de binnenkant schoon met een doekje. Vul het vervolgens met mondwater en laat het twee minuten weken. Spoel het uiteindelijk onder de kraan.

2. Blikopener
Spoel jij je blikopener enkel snel af onder de kraan nadat je een blik geopend hebt of erger nog, gooi je hem stante pede terug in de ladekast? Dan is jouw blikopener misschien wel een broeinest van bacteriën. Hoewel de vaatwasser een goed alternatief is, moet je er het roestlaagje wel bijnemen. Daarom is het beter om het elke keer na gebruik af te wassen in zeepwater en grondig af te drogen.

3. Lichtschakelaar
Lichtschakelaars worden ontelbare keren door allerhande 'vieze' vingertjes aangeraakt. Ben je in de weer met je stofdoek en desinfecteermiddel, vergeet dan zeker ook de lichtschakelaars niet mee te nemen. Vlekken vermijd je door je deinfecteermiddel niet rechtstreeks op de schakelaar te spuiten maar eerst op je reinigingsdoekje.

4. Haarborstel
Wist je dat er elke keer dat je je haar borstelt dode huidcellen, stofdeeltjes en resten van haarproducten in je haarborstel achterblijven? Het spreekt voor zich dat enkel het haar uit je haarborstel verwijderen niet volstaat om je haarborstel schoon te maken. Zo hoort het wel: schrob met een oude tandenborstel en wat druppels shampoo het oppervlak van je haarborstel schoon, spoel de borstel af in een kom met warm water en laat de borstel drogen.

5. Herbruikbare tas
Herbruikbare tassen zijn milieuvriendelijk, maar niet bepaald hygiënisch. In principe zou je ze wekelijks volledig moeten reinigen. Indien mogelijk in de wasmachine, op een koude stand, zodat alle bacteriën grondig verwijderd kunnen worden.

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170126_02696412


Het Nieuwsblad
volgopfacebook

volgopinstagram