huiduitslag

Nieuwe website over urticaria of netelroos

nieuws 16/10/2015

De Belgische patiëntenvereniging Allergienet ontwikkelde een een gespecialiseerde website met relevante informatie over netelroos of urticaria en een aantal hulpmiddeltjes om beter om te kunnen omgaan met de ziekte.

lees meer »

Moedermelk op uitslag helpt bij atopisch eczeem

Moedermelk op uitslag helpt bij atopisch eczeem
nieuws 25/09/2015

Atopisch eczeem is een langdurige jeukende huiduitslag die veel voorkomt op babyleeftijd. Deze aandoening wordt meestal behandeld met cortisonezalf. Uit onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Dermatology blijkt nu dat moedermelk op de uitslag even goed werkt als cortisonezalf.

lees meer »

Contactallergie voor rubber

Contactallergie voor rubber
dossier 1/02/2015

Als je na contact met rubber een jeukende, rode huiduitslag krijgt, dan lijd je misschien aan een contactallergie of een allergisch contacteczeem.

lees meer »

Luieruitslag: hoe voorkomen en behandelen?

Luieruitslag: hoe voorkomen en behandelen?
nieuws 26/01/2015

Bijna alle baby’s hebben wel eens luieruitslag, ook luiereczeem of luierdermatitis genoemd: een rode uitslag en een geïrriteerde en soms kapotte huid met blaasjes op de plekken waar de luier zit.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Waarom maakt krabben jeuk erger?

nieuws 1/12/2014

In eerste instantie zou je denken dat krabben de juiste keuze is als je jeuk hebt. Krabben veroorzaakt een lichte pijn. Zenuwcellen gaan die pijnsignalen – in plaats van de jeuksignalen – naar het brein brengen.

lees meer »

Ouderdomsvlekken of levervlekken (Lentigo)

dossier 25/06/2014

Ouderdomsvlekken (lentigo) of levervlekken (zo genoemd vanwege de kleur, ze hebben niets met een slecht werkende lever te maken) zijn een veel voorkomende, meestal goedaardige huidafwijking bij oudere mensen.

lees meer »

Gebeten door een teek: wat moet je doen?

nieuws 13/06/2014

Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de plaatsen bij uitstek om een teek tegen het lijf te lopen. In de periode tussen maart en oktober loop je het grootste risico op een tekenbeet.

lees meer »

Zon en psoriasis

dossier 1/06/2014

Het zonnige en droge weer in de zomer heeft een zeer gunstige invloed op psoriasis, maar het kan ook zijn dat de warmte en het zonlicht van lente en zomer de ontsteking aanwakkeren. Welke voorzorgen neem je best?

lees meer »

Allergische reactie na vaccinatie

nieuws 27/11/2013

Vaccins kunnen bepaalde bestanddelen bevatten waarvoor zowel kinderen als volwassenen overgevoelig of allergisch zijn. Alhoewel een ernstige allergische reactie na vaccinatie (een anafylactische reactie) gelukkig weinig voorkomt,

lees meer »

Teerzalf veilig voor huidpatiënten

nieuws 27/11/2013

Teerzalven kunnen veilig worden gebruikt bij huidziekten zoals eczema en psoriasis. Ongerustheid over een mogelijk verhoogd risico op kanker is ongegrond, blijkt uit onderzoek aan het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen.

lees meer »

Wat voor beestjes zijn luizen?

nieuws 27/09/2013

Hoofdluizen zijn vervelende beestjes die hevige jeuk veroorzaken, maar zijn zeker geen schande: iedereen kan ze krijgen. Maar wat zijn luizen nu eigenlijk?

lees meer »

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?
dossier 14/09/2013

Eczeem (constitutioneel of atopisch eczeem of atopische dermatitis) is een bij kinderen veel voorkomende ontsteking van de huid. Atopisch eczeem ontstaat meestal op jonge leeftijd (eerste 6 levensmaanden) maar kan ook op latere leeftijd ontstaan.

lees meer »

Zijn natuurlijke cosmetica beter?

Zijn natuurlijke cosmetica beter?
nieuws 27/08/2013

Veel mensen associëren ‘natuurlijk’ met ‘gezond’. Cosmeticaproducenten spelen daarop handig in. Maar zijn ‘natuurlijke’ cosmetica beter en veiliger dan andere ‘niet-natuurlijke’ cosmetica?

lees meer »

Waterpokken (Varicella) en zona: geen ontstekingsremmers

nieuws 28/07/2013

Waterpokken (Varicella) en zona zijn virale aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster virus. Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) raadt het gebruik van niet-steroidale ontstekingsremmers (NSAID’s) ten stelligste af.

lees meer »

Gebruik een auto-injector bij een allergische reactie

nieuws 4/06/2013

Bij mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld een wespen- of bijensteken of voor bepaalde voedingsmiddelen en die het risico lopen op een ernstige allergische reactie moeten altijd een auto-injector of noodpen met adrenaline bij zich hebben om zich zelf te kunnen inspuiten.

lees meer »

Voorzichtig met tetrazepam

nieuws 26/03/2013

Het Europees geneesmiddelenbureau is een herziening gestart van tetrazepam-bevattende geneesmiddelen omwille van meldingen van ernstige huidreacties, opgetreden na de toediening ervan.

lees meer »

Voeding heeft toch invloed op acne

Voeding heeft toch invloed op acne
nieuws 13/03/2013

De vraag of je van eten acne krijgt is al lang omstreden. In een studie in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics komen Amerikaanse onderzoekers tot het besluit dat er wel degelijk een verband bestaat.

lees meer »
Wat denk jij?

Angiomen zijn geboortevlekken of moedervlekken.

  • juist
  • niet juist
volgopfacebook

volgopinstagram