Voor jou gelezen op Nsmbl.be

Deze 5 redenen kunnen de oorzaak zijn van de puistjes op je rug

Laatst bijgewerkt: februari 2019
123-oz-huid-vergrootgl-acne-uitslag-10-18.png

nieuws

1. Je poriën zitten verstopt
Dankzij de producten die je dagelijks gebruikt, raken je poriën verstopt. Denk aan je shampoo of conditioner, maar ook bodylotion en zonnecrème zijn niet goed voor je poriën. Zorg er dus voor dat je je huid eerst goed exfolieert voordat je een ander product gebruikt. Dat is een cosmetische manier om dode cellen van je opperhuid te verwijderen. Zo voorkom je ontstekingen en puistjes.

Lees ook: Wat kan je doen tegen acne?

2. Irritaties door te strakke kleding
Het kan ook zijn dat je puistjes krijgt door je kleding. Als je kleding te strak zit, kan dat voor irritaties zorgen. Zorg dus dat je geen te strakke topjes draagt als je er last van hebt, ga dan voor een los vallend T-shirtje. Daarnaast helpt het ook als je schone kleding draagt. Je poriën raken dan niet verstopt en daardoor is je rug minder snel geïrriteerd.

3. Puisten zijn erfelijk
Hebben meer familieleden last van puistjes? Dan kan het goed zijn dat het erfelijk is. Je bent dan extra gevoelig voor acne, dus het is dan geen verassing dat er ook op je rug oneffenheden zitten. Gebruik een product dat salicylzuur bevat, dat helpt het probleem te verminderen.

4. Gezond eten doet wonderen
Ook voeding kan een effect hebben op je huid. Als je een goede balans vindt in je eetpatroon, is er meestal niks aan de hand. Ga geen drastische maatregelen nemen door bijvoorbeeld zuivel te vermijden, want dat is ook niet hoe het werkt. Zorg dat je een ‘normaal’ eetschema hebt – en dan mag je best af en toe zondigen met iets ongezonds.

Lees ook: Het misverstand over voeding en acne

5. Verzorg je huid goed
Was jezelf goed als je last hebt van puistjes op je rug. Vaak vergeet je je rug uitgebreid te wassen, terwijl dat wel belangrijk is. Neem er dus de tijd voor en gebruik een scrub of face wash voor de gevoelige huid. Daarmee voorkom je ongewenste oneffenheden.

Auteur: Lissa De Hoog

Artikel op Nsmbl.be
bron: https://nsmbl.be/puistjes-rug-oorzaak/


Nsmbl.be
volgopfacebook

volgopinstagram