hormonale ziekten

Aanpak van diabetes en reizen

nieuws 30/11/2010

Bij een verre vliegtuigreis is een voldoende voorraad aan koolhydraten, insuline (koel te bewaren), spuiten of pennen, en strips om de glucose en de ketonen te bepalen, belangrijk.

lees meer »

Zwangerschapsdiabetes: hoe ziet de behandeling eruit?

Zwangerschapsdiabetes: hoe ziet de behandeling eruit?
dossier 30/11/2010

Hoewel zwangerschapsdiabetes na de bevalling meestal verdwijnt, is het toch belangrijk dat de aandoening zo snel mogelijk behandeld wordt. Zwangerschapsdiabetes gaat namelijk gepaard met een aantal gezondheidsrisico’s bij moeder en kind.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Geen andropauze bij mannen

nieuws 22/07/2010

In tegenstelling tot de menopauze die vrouwen zonder uitzondering treft, is een mannelijke menopauze of ‘andropauze’ zeldzaam: nauwelijks twee procent krijgt ermee te maken en het klinisch beeld is bovendien wisselend.

lees meer »

Nieuwe behandeling voor type1-diabetes

nieuws 21/02/2010

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel hebben een nieuwe behandeling ontdekt om recent vastgestelde type 1-diabetespatiënten te behandelen en mogelijk de aandoening bij kinderen te helpen voorkomen.

lees meer »

Forse toename van kinderen met diabetes 1

Forse toename van kinderen met diabetes 1
nieuws 5/07/2009

Het aantal jongeren onder de 15 jaar met diabetes 1 zal in 2020 met 70% zijn toegenomen ten opzichte van 2005. Volgens de prognoses zal het aantal kinderen onder 5 jaar met diabetes 1 in 2020 zijn verdubbeld.

lees meer »

Wereld Diabetes Dag kleurt blauw

nieuws 14/11/2008

Naar aanleiding van de Wereld Diabets Dag op 14 november zullen een aantal belangrijke gebouwen en monumenten in de hele wereld in het blauw verlicht worden.

lees meer »

Wat kan je doen tegen haaruitval?

Wat kan je doen tegen haaruitval?
nieuws 5/09/2008

De erfelijk bepaalde vorm van haarverlies kan niet ‘genezen’, maar er bestaan wel een paar methoden om de evolutie te stoppen of zelfs nieuwe haargroei te bewerkstelligen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram