hormonale ziekten

Soja helpt tegen diabetes

nieuws 26/04/2008

Vrouwen die dagelijks één portie sojamelk nemen, hebben bijna 40% minder kans op diabetes. Dit blijkt uit een grootschalig Chinees onderzoek, gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

Belg kent te weinig over diabetes

nieuws 22/04/2008

Volgens een groot publieksonderzoek schat 60% van de Belgen het risico om diabetes te krijgen in als onbestaand of klein. Dit terwijl 40% van hen vandaag al een verhoogd risico heeft.

lees meer »

Extra testosteron goed voor oudere mannen?

nieuws 8/02/2008

Het toedienen van extra testosteron (het mannelijk hormoon) aan oudere mannen heeft geen positief effect op de gezondheid, de fitheid of de cognitieve vermogens, aldus onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht

lees meer »

Steeds meer kinderen hebben diabetes

nieuws 27/12/2007

Diabetes is wereldwijd één van de meest voorkomende chronische aandoeningen bij kinderen. Het komt voor op verschillende leeftijden: bij baby’s, peuters en kleuters. Vaak wordt de diagnose te laat of verkeerd gesteld.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Geheugenproblemen na wegname eierstokken

nieuws 4/12/2007

Vrouwen bij wie voor de menopauze een of beide eierstokken zijn verwijderd (ovariëctomie), hebben bijna twee keer meer kans op geheugenproblemen en dementie, en op de ziekte van Parkinson dan andere vrouwen.

lees meer »

Hormoonbehandeling helpt vrouwen in menopauze

nieuws 19/11/2007

Hormoonbehandeling bij vrouwen in de overgang kan de kans op hart- en vaatziekten verkleinen, maar geeft een verhoogd risico op trombose. De toediening van hormonen door een pleister of een neusspray kan het risico van trombose verkleinen.

lees meer »

Melk goed tegen hartzieketen en diabetes?

nieuws 14/10/2007

Onderzoek aan Cardiff University toont aan dat mannen die dagelijks een of meer glazen melk drinken ruim 60% minder kans maken op metabool syndroom in vergelijking met mannen die geen of weinig melk drinken.

lees meer »

Diabetesmedicijn verhoogt kans op hartaanval

nieuws 20/06/2007

Het geneesmiddel rosiglitazone (Avandia) tegen diabetes type II verhoogt het risico op een hartaanval. Dat blijkt uit een onderzoek in het Amerikaanse medische tijdschrift New England Journal of Medicine.

lees meer »

Pubergedrag wordt veroorzaakt door specifiek hormoon

nieuws 12/04/2007

Volgens onderzoekers van de State University of New York wordt het typische pubergedrag veroorzaakt dooe een bepaald hormoon (THP) dat normaal een kalmerend en stresswerend effect heeft, maar bij tieners net het omgekeerd effect zou hebben.

lees meer »

Diabetes wordt nog groter probleem dan voorspeld

nieuws 4/04/2007

In het Canadese Ontario is het totaal aantal patiënten met diabetes de afgelopen tien jaar zodanig toegenomen, dat de stijging die door de WHO voor het jaar 2030 voor de wereldbevolking was voorspeld, daar nu al is bereikt.

lees meer »

Blijf diabetes een stap voor

nieuws 3/02/2007

Eén op twintig Belgen heeft diabetes of suikerziekte. Verwacht wordt dat binnen twintig jaar zelfs één op tien Belgen diabetespatiënt zal zijn.

lees meer »

DHEA en testosteron verjongen niet

nieuws 18/12/2006

Dehydro-epiandrosteron (DHEA) noch testosteron helpen om veroudering te vertragen en ouderdomsklachten te voorkomen. Dat blijkt uit een twee jaar durend onderzoek bij 87 oudere mannen en 57 oudere vrouwen.

lees meer »

Medische zelftests vaak onbetrouwbaar

nieuws 29/11/2006

De resultaten van medische zelftests voor het meten van bv. bloedsuiker, bloedstolling, cholesterol, eiwit in urine, alcohol, hepatitis C, HIV, Chlamydia, darmkanker enz., zijn vaak onbetrouwbaar.

lees meer »

Wereldwijd initiatief :Unite for diabetes

nieuws 5/11/2006

De Belgische huisartsenverenigingen (Domus Medica en SSMG), de Belgische themaverenigingen rond diabetes (Vlaamse Diabetes Vereniging VZW en Association Belge du Diabète ASBL) en gespecialiseerde artsen slaan de handen in elkaar om de campagne «UNite for Diabetes» te ondersteunen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram