Gids‘Type 2 diabetes: opsporen en aanpakken’.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
typs-2-gids-150.jpg

nieuws De Onafhankelijke Ziekenfondsen hebben een gids over Type 2 diabetes gepubliceerd. Deze gids biedt tal van praktische tips voor de opsporing en preventie van type 2 diabetes. Tevens geeft de gids weer hoe men o.a. via het aannemen van gezonde leefgewoonten type 2 diabetes succesvol kan aanpakken en onder controle houden.
In ons land lijdt naar schatting 1 Belg op 12 aan type 2 diabetes. Slechts de helft daarvan is zich van de ziekte bewust.

Type 2 diabetes ontwikkelt zich erg langzaam. Omdat de klachten zo vaag zijn wordt de ziekte vaak pas ontdekt als er al verwikkelingen zijn opgetreden. De gids bevat een risicotest die nagaat hoe groot ieders kans is om type 2 diabetes te ontwikkelen. Allerlei factoren spelen daarbij een rol: leeftijd, erfelijkheid, overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging, ongezonde voedingsgewoonten, hoge bloeddruk, enz.
Mensen met type 2 diabetes lopen een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen. Daarom is het belangrijk dat ze niet alleen hun bloedsuikerwaarden, maar ook hun gewicht, bloeddruk, cholesterol, enz. onder controle houden. In de gids staan tal van praktische adviezen om gezond te eten, regelmatig te bewegen, te stoppen met roken, enz. Ook een actieplan voor een gezonde levensstijl ontbreekt niet. Voorts wordt ook toegelicht hoe de Onafhankelijke Ziekenfondsen uw partner zijn op het vlak van preventieve maatregelen en specifieke ondersteuningsprogramma’s voor mensen met type 2 diabetes.
Info: www.mloz.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram