gezonde voeding

Hoe gebruikt u veilig olie en vet?

nieuws 30/10/2012

De Hoge Gezondheidsraad heeft een reeks praktische richtlijnen gebruikt over veilig omgaan met vetten en olie in de keuken. Bij bereidingen met oliën en vetten kunnen namelijk tal van giftige stoffen vrijkomen,

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Groente en fruit is veilig

nieuws 8/06/2022

Recent verschenen ook bij ons in de kranten berichten over schadelijke hoeveelheden pesticiden op groente en fruit. Volgens deze berichten zou het eten van groenten en fruit je hormoonhuishouding verstoren,

lees meer »

Mineraalwater bevat weinig mineralen

nieuws 17/03/2021

Mineraalwater is helemaal niet zo rijk aan mineralen. In veel gevallen bevat het fleswater zelfs minder mineralen dan gewoon kraanwater, zo dat je net zo goed kraanwater kunt drinken.

lees meer »

Sapkuur is geen aanrader

nieuws 5/07/2022

Sapkuren is een manier om gewicht te verliezen door alleen te drinken. Vruchten- en/of groentensappen bijvoorbeeld, of bij sommige kuren alleen water of (kruiden)thee.

lees meer »

10 tips om minder zout te eten

nieuws 5/07/2022

In 2009 heeft de Hoge Gezondheidsraad de aanbeveling voor zout verlaagd van 6 g naar 5 g per dag. Ongeveer 75 % van al het zout dat u per dag binnenkrijgt, komt van bewerkte producten.

lees meer »

Waarom we beter wat minder zout eten

nieuws 12/08/2019

We eten te veel zout. Zout (of tenminste het natrium in zout) is nochtans levensnoodzakelijk voor o.m. de vochtbalans van het lichaam en is nodig voor een goede werking van de spier- en zenuwcellen.

lees meer »

Mediterraan dieet verlengt het leven

nieuws 6/05/2021

Een mediterraan dieet met veel vis en groente en weinig vlees en melk, zorgt voor een verlenging van het leven. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Gothenburg in Zweden.

lees meer »

Preventie en betere gezondheidszorg

nieuws 5/07/2022

Een aantal doodsoorzaken kunnen door primaire preventie worden vermeden. Primaire preventie betekent dat je voorkomt dat mensen ziek worden of een aandoening ontwikkelen.

lees meer »

Niet alle vlees is vet

nieuws 5/07/2022

Niet alle vlees is vet. Sommige vleessoorten zoals biefstuk, een kippenborst, een kalfslapje en een varkensmignonnette bevatten nog geen 2 g vet per 100 g vlees en zijn dus zeer mager.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram