Grotere kans op zwangerschap door goede voeding

nieuws Vrouwen met een verminderde vruchtbaarheid die gezonde voeding gebruiken tijdens een ivf-behandeling hebben tot 60 procent meer kans op een zwangerschap na ivf. Dat blijkt uit promotieonderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De gezonde voeding bestaat uit een dieet met veel volkorenproducten en fruit, en weinig snacks en verwerkte graanproducten.

Voeding beïnvloedt de hoeveelheid geproduceerd hormoon na de ivf-behandeling. Goede voeding hangt samen met de productie van minder hormoon. Hoge concentraties hormoon hebben een negatieve invloed op het baarmoederslijmvlies, waardoor het embryo minder makkelijk implanteert en een zwangerschap dus niet tot stand komt. Een slechte voeding hangt samen met een verkeerde balans tussen zuurstofradicalen en antioxidanten. Dat heeft een negatieve invloed op de eicel zelf, en mogelijk dus ook het embryo en vervolgens de zwangerschap. Daarnaast zorgt een slecht dieet van de moeder ook voor een tekort aan voedingsstoffen in de baarmoeder en dus voor het embryo.’


Laatst bijgewerkt: maart 2022
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram