Praktijkverhalen over angst, dwang en paniek: Duizend angsten

Laatst bijgewerkt: May 2011 | 1 reacties
Van der Pas - Duizend angsten (1).jpg

boeken/interviews 'Ik ben dus niet de enige!' Die steeds terugkerende herkenning en opluchting bij haar patiënten, deed gedragstherapeut en klinisch psycholoog Yvette van der Pas besluiten de verhalen uit haar praktijk op te schrijven. Haar patiënten kampen met angst- en dwangklachten, en de ervaring leert dat die met cognitieve gedragstherapie meestal goed te verhelpen zijn.

Inhoud

Aan bod komen: hoogtevrees, vliegangst, naaldenangst, vogelangst, spinnenangst, angst voor honden, paniekstoornis met agorafobie, smetvrees, controledwang, agressieve gedachten, sociale angst (bloosangst) en posttraumatische stress-stoornis. Van der Pas geeft van elke stoornis een typerend verhaal uit haar praktijk, en geeft vervolgens aan om welke angst het gaat, wat de kenmerken ervan zijn, hoe je ermee om kunt gaan en hoe je hem overwint.
Duizend angsten is bedoeld voor iedereen met angstklachten en voor iedereen die iemand met angsten in zijn omgeving wil helpen en zich afvraagt: Wat moet ik doen? Pak ik het goed aan?

Auteur

Yvette van der Pas is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Zij trad als deskundige op in de tv-programma's Angst de baas en Fearfighters.

Praktisch

Duizend angsten · Praktijkverhalen over angst, dwang en paniek - Yvette van der Pas
ISBN 9789057123016 - 2011 - paperback - ca. 256p. - prijs: circa € 19.95 verschijningsdatum april 2011 - uitgeverij: Nieuwezijds - distributie door EPO


verschenen op : 23/05/2011 , bijgewerkt op 23/05/2011

1 reacties

Praktijkverhalen over angst, dwang en paniek: Duizend angsten

door Nicole Allaert, 12 December 2013 om 17:24

In mijn praktijk krijg ik regelmatig cliënten die vechten met hun angst. Besef dat angst al zeer veel energie vraagt en als je dan nog eens gaat vechten raakt je lichaam uitgeput. Wij kunnen jou helpen van je angst af te komen. www.nicoleallaert.be

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt