Nieuwe Kom op tegen Kanker-bossen

Laatst bijgewerkt: maart 2008
koop-kaars-150.jpg

nieuws Op 16 maart planten een aantal gemeenten voor de vijfde keer bomen voor Kom op tegen Kanker. Ze leggen zo nieuwe bossen aan of breiden bestaande bosgebieden uit. In 2008 komen er bossen in:
- West-Vlaanderen: Ryckeveldebos in Brugge
- Oost-Vlaanderen: Puitvoet in Sint-Niklaas en Borgwal in Gavere
- Antwerpen: De Reukens in Aartselaar
- Limburg: Jongenbos in Kortessem
- Vlaams-Brabant: Koedalbos in Overijse/Hoeilaart en Kesterheide in Gooik

Voor 7 euro koopt u een kaars en u krijgt er een symbolische boom bij. Die boom neemt u niet mee naar huis, maar wel een boomlabel dat bij de kaars in het doosje zit. Op vertoon van dat boomlabel krijgt u op 16 maart aan een van de nieuwe Kom op tegen Kanker-bossen een échte boom. U mag die boom daar planten en er uw persoonlijke boomlabel aan hangen. Op dat label kunt u uw eigen naam schrijven, of de naam van een dierbare overledene, of de naam van uw (klein)kinderen, of u kunt er een mooie boodschap of een wens aan hangen...
De opbrengst van het Boompjesweekend gaat integraal naar de projecten van Kom op tegen Kanker: preventiecampagnes, palliatieve zorgverlening, psychosociale ondersteuning van patiënten en hun omgeving, vakantiekampen voor kinderen en adolescenten, wetenschappelijk onderzoek,… Kom op tegen Kanker is de tweejaarlijkse fondsenwervingscampagne van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK).
Het Boompjesweekend is een jaarlijks initiatief van Kom op tegen Kanker, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en de deelnemende gemeenten.
www.tegenkanker.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram