Kai phad med ma muang

Laatst bijgewerkt: maart 2022
123-h-booraan-06-22.jpg

recepten De naam van deze Thaise bereiding is een hele mondvol.
En dat mag je ook letterlijk nemen, want deze kip met cashewnoten, verse chili, lente-ui en puntpaprika zal je smaakpapillen zeker bekoren!

Ingrediënten voor 2 personen
300 g kippenvlees, bouten of filet
1 el sojasaus
100 g tempurabloem
75 g cashewnoten
4 el zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
1 ui
1 tot 2 rode (Thaise chilipepers)
1/2 puntpaprika
2 el oestersaus
1 tl suiker
1 lente-ui
enkele gedroogde chilipepers

Bereiding
  •  Snijd het kippenvlees in fijne repen, meng met de sojasaus en laat even marineren. 
  • Verdeel de bloem over twee kommetjes. Voeg in één kommetje met bloem wat water toe en roer tot een glad papje. Haal de stukjes kip dan eerst door de droge bloem en daarna door het papje. Houd apart.
  • Rooster de cashewnoten in 1 eetlepel olie en dep ze droog met keukenpapier.
  • Plet de knoflook en snijd de gepelde ui in halve maantjes. Stamp de chilipeper fijn in de vijzel. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de knoflook met de ui en de chilipepers. Doe er de kip bij en bak ze goudbruin.
  • Snijd de puntpaprika in dunnen repen. Doe de puntpaprika, de oestersaus en de suiker bij de kip en roerbak. Voeg eventueel een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.
  • Snijd de lente-ui in niet te kleine ringen. Haal de wok van het vuur en doe er de lente-ui en de cashewnoten bij. 
  • Werk af met wat gebakken gedroogde chilipepers en serveer met jasmijnrijst. 

Een recept uit het boek 'De Thaise keuken van Boo Raan' - 'Sharing gerechten van Dokkoon Kapueak'
uitgegeven bij Lannoo


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram